De duurste koffie’s ter wereld

Koffie is één van de populairste dranken ter wereld. En overal ter wereld is koffie ook volop te koop. In supermarkten, cafés, automaten of bijvoorbeeld een koffiebar.

Verschillende merken, soorten en smaken. Uiteenlopend van minder dan een euro per kopje koffie tot veel meer. Onderstaand een opsomming van de 10 duurste koffie’s ter wereld.

Yauco Selecto

10. Yauco Selecto, koffiebonen van de fijnste kwaliteit uit Porto Rico. Koffiebonen van ongeveer $22 per pond, ook wel de kroonjuwelen uit Porto Rico genoemd. De koffieplantages bevinden zich 1000 meter boven de zeespiegel op de berg de Yauco. De Yauco Selecto koffie heeft een zachte, maar volle smaak, zoetig met een chocolade nasmaak.

Starbucks Rwanda Blue Bourbon

9. Starbucks Rwanda Blue Bourbon is koffie uit Rwanda, ongeveer $24 per pond. Door Starbucks in 2004 ontdekt in Rwanda en bekend om de subtiele zuurheid en complexe specerijen van de koffie. Blauwe in de naam vanwege de blauw-groene kleur van ongeroosterde koffiebonen en bourbon staat voor de verschillende arabica koffiebonen in de melange.

Kona koffie

8. Kona koffie is koffie uit Hawaii met een gemiddelde prijs van $34 per pond. Een medium koffie, zeer aromatisch en met een zeer zuivere nasmaak. De Kona koffie groeit op de berghellingen op zo’n 250 tot 800 meter hoogte van de Mount Hualalei en Mauna Loa in het Kona district van het Hawaiaanse hoofdeiland.

Los Planes

7. Los Planes is koffie uit het plaatsje Citala in El Salvador. Internationaal enkele jaren geleden bekroond met de toonaangevende tweede plaats in de Cup of Excellence met de zeer hoge score van 93,52%.

Blue Mountain

6. Blue Mountain is koffie afkomstig uit de Blue Mountain regio op het Caribische eiland Jamaica. De koffie staat bekend om de milde en niet bittere smaak. De koffie is erg geliefd in Japan, zij importeren maar liefst 80-85%. De koffie heeft een prijs van maar liefst $49 per pond.

Fazenda Santa Ines

5. Fazenda Santa Ines is een koffie die alleen verkrijgbaar is in een aantal exclusieve cafés wereldwijd. Een dure koffie van maar liefst $50 per pond. De Fazenda Santa Ines koffie kreeg ooit de hoogste waardering in de Cup of Excellence. De Cup of Excellence wordt ook wel de Oscars van de koffiewereld genoemd, een jaarlijkse wedstrijd om de beste koffie’s ter wereld.

El Injerto

4. El Injerto is winnaar van de eerste prijs in de Cup of Excellence, de Oscars van de koffiewereld. De koffie komt uit de Guatemala, uit de Hueghuetenango regio en kost maar liefst $50 per pond.

Island of St. Helena koffie

3. Island of St. Helena koffie is koffie van maar liefst $79 per pond en afkomstig van het Afrikaanse eiland Island of St. Helena. Napoleon Bonaparte was een groot liefhebber van deze koffie en dat zorgt nog steeds voor de grote populariteit. Koffie met een prachtig geurig boeket en met aangename bloemige fruitige hints van citrus en karamel.

Hacienda La Esmeralda

2. Hacienda La Esmeralda is een koffie uit West-Panama, groeiend op de hellingen van de vulkaan Baru. Hoogwaardige koffie, meestal van de geisha en Catuai rassen. Wereldwijd zeer populaire koffie, maar niet goedkoop. Voor een pond koffie betaal je maar liefst $104 per pond.

Kopi Luwak

1. Kopi Luwak is de duurste koffie ter wereld. Voor een pondje betaal je maar liefst $160. Het proces is bijzonder onsmakelijk en niet echt ideaal en dat bepaald de prijs van de koffiebonen. In het kort gezegd, koffiebonen die worden opgegeten door de Kopi Luwak (civetkat) uit Indonesië en vervolgens uitgepoept.

De Loewak (luwak) eet de koffiebonen, waardoor het vruchtvlees wordt verteerd, maar de pit intact blijft. Fermentatie zorgt vervolgens voor de geliefde smaak. De pitten komen in de ontlasting, worden gewassen en vervolgens geroosterd. Meer informatie over de Kopi Luwak koffie.

Bron: Plazilla.com