Douwe Egberts zoekt locatie voor groot en interactief koffiemuseum

Onze hoofdstad heeft al een museum voor bier (Heineken Experience gevestigd in de oorspronkelijke Heineken brouwerij in Amsterdam), jenever (House of Bols van drankenproducent Lucas Bols) en krijgt nu ook een museum op het gebied van koffie en thee. DE Master Blenders 1753 zoekt op dit moment naar een locatie in de Amsterdamse binnenstad voor een openbaar toegankelijk DE Experience Center.

DE Master Blenders 1753 is een onderneming die koffie, thee en andere levensmiddelen verwerkt en verhandelt. Sinds medio 2012 is het bedrijf weer terug in Nederlandse handen. En de lange historie die er al sinds 1753 met Nederland is wil het bedrijf graag in het museum laten zien. Daarnaast is het dé ruimte om de consument alles te laten zien over thee en koffie en de activiteiten van DE Master Blenders 1753 op de wereldmarkt.

Het moet een interactief museum worden waarbij de bezoeker ook zelf aan de slag kan gaan. Aan de hand van alle informatie in het museum kan een bezoeker zelf een eigen koffiemelange samenstellen. En dan uiteindelijk mag de melange ook mee naar huis.

Bron: Parool.nl