De lekkerste koffie drink je thuis volgens Starbucks


Koffie drink je nergens lekkerder dan thuis volgens topman Howard Schultz van de Amerikaanse koffieketen Starbucks. Een opmerkelijke uitspraak van Howard Schultz in Business Week.

De koffieketen Starbucks bestaat al sinds 1971 en de eerste vestiging stond in Seattle, de thuisbasis van Starbucks. Howard Schultz is sinds 1982 bij de koffieketen in dienst getreden als Marketingdirecteur en in 1986 neemt hij de koffieketen, die op dat moment 6 vestigingen had, over van de 3 oprichters Jerry Baldwin, Zev Siegel en Gordon Bowker. Howard Schultz maakt op een zakenreis in de periode als marketingdirecteur kennis met de Italiaanse koffiecultuur in Milaan. Vele kleine espressobarretjes waar iedereen gezellig staat te kletsen en kan genieten van kwaliteitskoffie.

Volgens de topman is de koffie bij Starbucks helemaal niet de beste koffie die er is. Met een cafetière zelf thuis koffie maken is volgens hem het het lekkerst. Koffie in een cafetière is volgens Schultz letterlijk gezegd ‘de beste koffie die de mensheid kent’. Een cafetière is een glazen pot voor grofgemalen koffie waarin een metalen filter zit. Dit filter drukt de gemalen koffie van boven naar beneden door de glazen pot naar de bodem. Vervolgens heb je dan heerlijke verse koffie klaar om te drinken. Doordat er een papieren filter ontbreekt kan dit filter ook geen smaakje aan de koffie geven.

Verder is het opvallend dat de Starbucks topman koffie liefhebbers adviseert geen gemalen koffie te kopen, maar om zelf koffiebonen te malen met een koffiemolen. Opvallend omdat de koffieketen zelf ook gemalen koffie verkoopt. Een oprecht advies of misschien een marketingstunt? Starbucks verkoopt namelijk ook koffie in een cafetière.

Bron: Telegraaf