• Levering binnen 24 uur

    Op werkdagen voor 21.00 uur besteld = morgen in huis

  • Gratis verzending boven 75,-

    Binnen Nederland. Daaronder 3,95

Koffievergelijk 9.5 van 10 op basis van 1094 gebruikersrecensies.

De nieuwste koffietrends

Geplaatst op 25 Februari 2018

De nieuwste koffietrends voor 2018


Koffie is een van de meest gedronken dranken van Nederland. Zowel thuis als op het werk zijn er de laatste jaren veel veranderingen op koffiegebied geweest, naar steeds luxer, smaakjes, betere koffie etc. van een eenvoudige kop zwarte koffie is vaak al geen sprake meer. Hier de koffietrends voor 2018 op een rijtje.

Beetroot coffee

Tegenwoordig hoeft koffie niet meer zwart te zijn, er bestaat ook koffie met een kleurtje. Bijvoorbeeld knalroze en gezond? Een bietenlatte, populair geworden in Australië. Sinds kort is de bietenlatte ook verkrijgbaar in verschillende koffiebars in Nederland. De kleur heeft het drankje te danken aan de rodebietenpoeder. Of hij ook echt lekker is…

Coffee cone

Is koffie in een kopie achterhaald? Koffie in een donut was al eens verkrijgbaar, maar tegenwoordig past het ook in een ijshoorntje. Bestel je een coffee cone, dan krijgt je een smakelijke latte in een ijshoorntje, meestal ook nog eens gevuld met chocolade. Drink wel snel, want anders gaat het hoorntje lekken.

Espresso-martini

Espresso en wodka in een cocktail, de espresso-martini. Niet voor de vroege ochtenden, maar heerlijk als aperitiefje na een zwarte maaltijd. Een kopje koffie, zoals je hem ook in de ochtend drinkt, met melk en suiker. Vervang de melk door koffielikeur en de suiker door wodka. Even schudden en overgieten in een Martini glas. Er komen steeds meer vraag naar koffiecocktails. Plezier gegarandeerd !

Dirty chai

Liefhebber van een Chai tea latte? Dan is de Dirty chai echt iets voor jou. Hetzelfde drankje als een Chai tea latte, maar dan met een shot espresso.

Cold brew

Een cold brew is een iced coffee, maar dan beter. Een kopje cold brew wordt koud gebrouwen. Dit betekent dat de koffie nooit verwarmd is, in tegenstelling tot iced koffie. Iced koffie is eigenlijk warme koffie die is afgekoeld. Cold brew is in vergelijking met iced coffee iets zoeter en bevat meer cafeïne.

Algemene koffietrends in 2018

De laatste jaren gaan mensen steeds bewuster om met wat ze eten en drinken. De vraag naar meer plantaardige en pure ingredienten neemt toe. Bijvoorbeeld opschuimbare amandel-, soja- en kokosnootmelk is in opkomst. Naast deze alternatieven voor gewone melk is er ook een trens op het gebied van gezondheid. Smaakversterkers worden minder gebruikt, het koekje bij de koffie afgeschaft of suiker wordt vervangen door natuurlijke grondstoffen. Daarnaast ontstaat de behoefte om steeds meer te weten over de herkomst van het kopje koffie en speelt duurzaamheid een grotere rol.

Filterkoffie is al sinds 2017 aan een flinke comeback bezig, inclusief de bijbehorende apparatuur die weer gezien mag worden. Maar de filterkoffie van nu is korter gebrand dan vroeger en is beter van smaak van vroeger.

Bron: HLN.be


Laat een reactie achter

Verfijn hieronder je opdracht

(of typ verder in de zoekbox hierboven):

producten

Zoek op prijs