Lavazza kalender 2015 in het teken van Earth Defenders
























De jaarlijkse Lavazza kalenders zijn ware collectors items geworden. Gemaakt door topfotografen en een combinatie tussen de wereld van Lavazza koffie en fotografie. De thema voor de kalender van 2015 is Earth Defenders.

De kalender bestaat al sinds 1993, destijds de eerste editie met foto’s van de wereldberoemde fotograaf Helmut Newton. Jaarlijks brengt het koffiemerk de kalender uit met een andere topfotograaf. De kalender speelt voor het Italiaanse koffiemerk Lavazza een belangrijke rol in haar internationale communicatie.

Lavazza’s Earth Defenders

De 2015 kalender vertelt een fotografische reis door de alledaagse heldendaden van zogeheten Earth Defenders. Earth Defenders zijn mannen en vrouwen die met moed, trots en toewijding hun projecten in Afrika verdedigen. De kalender, fotografie door Steve McCurry en geproduceerd samen met Slow Coffee, steunen op deze manier voedseltradities en steunen alle Earth Defenders. De Earth Defenders zijn een bron van hoop voor de lokale gemeenschap en ambassadeurs voor ontwikkeling en een haalbare toekomst.

De kalender bestaat uit 12 prachtige foto’s waarbij fotograaf Steve McCurry erin geslaags is de ziel, kracht en menselijkheid van de Earth Defenders te vereeuwigen. De Lavazza kalender zal, in tegenstelling tot eerdere kalenders ook te koop zijn als limited edition. De opbrengsten hiervan gaan naar het project ’10.000 Gardens in Africa’. Een project om 10.000 goede en schone moestuinen in Afrikaanse scholen en dorpen te creëren. Moestuinen die zorgen voor verse en gezonde voeding. Maar het project brengt ook bewustwording bij haar bewoners over de waarde van hun land en hun cultuur. Als basis voor een betere toekomst van het continent?

De Amerikaanse fotograaf Steve McCurry is het bekendst van de foto Afghan Girl die in juni 1985 op het voorblad van de National Geopgraphic stond. Zie deze foto hier.


Bron: Lavazza.nl