Waarom gemberthee drinken?

Gemberthee, een heerlijk drankje vol gezondheidsvoordelen, vol antioxidanten, vitamines, mineralen en essentiële oliën. Een supergezond drankje dat de stofwisseling op gang helpt, dus een perfecte remedie voor maag- en darmklachten. Dus niet alleen een heerlijk en gezond drankje, maar ook perfect voor als je last hebt van obstipatie of maagklachten.

Gember wordt gewonnen uit de wortelstok van de gemberplant, Zingiber officinale, en is één van de meest geconsumeerde specerijen ter wereld. Het heeft een specifieke geur en smaak en is bizar gezond. Gember wordt in veel verschillende producten gebruikt, zoals frisdrank (ginger ale), gemberjam, gembersnoep, gemberbier, gembersiroop en dus ook gemberthee.

De voordelen van gember

-Het helpt tegen misselijkheid
Gemberthee is de perfecte oplossing voor een onrustige maag. Bij misselijkheid of reisziekte dan kan gemberthee deze klachten direct verhelpen. Mixtip: thee met een lekker citroentje. Leuk weetje, als je een stukje gember achter je oren plakt, dan helpt het ook, de werkzame stofjes gaan namelijk dwars door de dunne huid achter de oren heen.

-Het vermindert stress
Gember heeft een kalmerend effect op je lichaam en geest. Het kan dus helpen om de stress te verminderen.

De ziekte van Alzheimer
Verschillende studies hebben de afgelopen jaren aangetoond dat gember het verlies van hersencellen kan vertragen. De ziekte van Alzheimer is namelijk erg verbonden aan het verlies van hersencellen.

Afvallen
Gember heeft een gunstige invloed op je maag- en darmstelsel, het zorgt ervoor dat je spijsvertering sneller gaat, dus gemberthee kan je helpen met afvallen. Je metabolisme, spijsvertering, schiet omhoog door het drinken van gemberthee en helpt dus om vet te verbranden.

-Voorkom een slechte adem
Wil je naast dagelijks tandenpoetsen nog iets doen voor een betere adem? Drink dan gemberthee, de gember zorgt ervoor dat je gehemelte beter kan reinigen en hierdoor blijft je mond fris.

-Immuunsysteem verbeteren
Gember zit vol gezondheidsvoordelen, zoals de eerder genoemde antioxidanten, vitamines, mineralen en essentiële oliën. Een supergezond drankje dus dat je weerstand ondersteunt. Goed tegen infecties, verkoudheid en griep.

Bron: Manify.nl