Delicatoro koffiebonen nieuw bij Koffievergelijk


logo-Delicatoro-small-300x192Delicatoro, een nieuw Nederlands koffiemerk, met slow roast koffie en met internationale ambities is vanaf nu verkrijgbaar op Koffievergelijk. Het merk staat voor een unieke smaak en aroma en ondersteunt daarnaast jaarlijks een goed doel, dit jaar de Stichting Serve Kenya, die arme Keniaanse gemeenschappen steunt in hun economische ontwikkeling.

De koffie van Delicatoro is ambachtelijk gebrand, met zorg en aandacht voor iedere koffieboon, tot op de seconde en bij de juiste temperatuur. Door het slow roasten van de koffiebonen, letterlijk langzame branding genoemd, hebben de natuurlijke smaken en aroma’s zich uitstekend kunnen ontwikkelen. De naam Delicatoro komt van het Italiaanse ‘delicate’ dat zacht, lekker of teer betekent. En van het Italiaanse ‘delicato’ dat zacht betekent.

Het assortiment Delicatoro koffiebonen

Delicatoro koffiebonen zijn er in drie verschillende smaken, van een lichte tot pittige en sterke koffie. Voor melkliefhebbers is vooral de Delicatoro Forte aan te bevelen omdat deze een prachtige crema in de cappuccino of latte macchiato geeft. De Delicatoro Forte is een melange van 60% arabica en 40% robusta koffiebonen.
Delicatoro Grand Espresso koffiebonen: koffiebonen met een lichte body en medium roast, 80% arabica en 20% robusta koffiebonen. Afkomstig uit Zuid- en Midden-Amerika en Afrika. Delicatoro Forte koffiebonen: een bijzondere melange met een stevige body en een milde aciditeit, zuurgraad, 60% arabica en 40% robusta koffiebonen. Afkomstig uit Midden-Amerika en Azie. Delicatoro Excellent koffiebonen: een 100% arabica koffie met een lichte body en medium roast, een gemiddelde tot hoge aciditeit, zuurgraad. Met verschillende intens frisse smaken een prachtige koffie.

Ondersteuning van een goed doel

Van ieder verkocht pak Delicatoro koffiebonen doneert het koffiemerk € 0,50 aan een goed doel. Dit goede doel is in een belangrijk koffieproducerend land, met directe zorg voor de mens, koffieplantages of bijvoorbeeld de leefomstandigheden.

Dit jaar steunt Delicatoro de Stichting Serve Kenya. Serve Kenya verstrekt microkredieten om kansarme ondernemers te helpen om hun businessplannen te verwezenlijken. De Stichting is voornamelijk actief in Angurai in West Kenia en Kamarandi in Midden Kenia. Aan het roer van de Stichting Serve Kenya staan drie jonge ondernemers en theologen, op vrijwillige basis waardoor een zo groot mogelijk deel van alle sponsoring echt naar alle projecten in Kenia gaat. Meer informatie: Serve Kenya.

Meer informatie over Delicatoro koffie op: Delicatoro.com