Douwe Egberts cafés toekomstig ook in ziekenhuizen en universiteiten

Douwe Egberts Master Blenders 1753 wil binnenkort ook met afgeslankte cafés in bijvoorbeeld ziekenhuizen, universiteiten en metrostations gaan zitten. Dat zei oprichter Dick de Kock van CoffeeCompany tegenover Out-of-Home Shops.

CoffeeCompany, dat onlangs door Douwe Egberts werd overgenomen, is veelal gericht op het jongere publiek en met de afgeslankte cafés wil Douwe Egberts zich ook meer gaan focussen op de mainstream koffiedrinker. Douwe Egberts Cafés waar een goede kwaliteit koffie en enthousiasme over koffie centraal staan. Outlets waar een klant kan kiezen uit een goed kwaliteitsaanbod voor een goede koffie-ervaring.

Voor de nieuwe Douwe Egberts Cafés betekent het een aanpassing van de melange en trainingen van de barista's voor de mainstream koffiedrinker. De oprichter van CoffeeCompany hoopt dat Nederlanders toekomstig net zoveel gaan uitgeven aan koffie als aan bijvoorbeeld wijn. Ongeveer dertig jaar geleden stonden er alleen flessen rood, wit en rosé wijn in de schappen en nu heb je tientallen soorten en smaken.

Bron: Out-of-Home shops