Doelstelling 75% recyclen Nespresso capsules gehaald


Het Zwitserse Nespresso heeft haar recycling doelstelling voor de aluminium Nespresso capsules ruimschoots behaald. Doelstelling was om in 2013 wereldwijd minstens 75 procent van de koffiecapsules te recyclen, maar deze doelstelling is 2012 al behaald.


Nespresso is in 1998 begonnen met haar recycling programma in eigen land en vrij snel daarna ook in landen die zelf al veel aan recycling doen, zoals Duitsland, Zweden en Finland. In landen die op dat moment nog minder actief waren met recycling, zoals bijvoorbeeld Frankrijk, heeft Nestlé een eigen recyclingprogramma opgestart. In totaal draait het recyclingprogramma op dit moment in maar liefst 20 landen.


Recycling bag voor Nespresso capsules

Nespresso heeft het voor klanten zeer eenvoudig gemaakt om de gebruikte capsules te laten recyclen. Voor 5 eurocent kun je bij een bestelling een Recycling Bag bestellen waarin 200 gebruikte capsules kunnen. Een volle zak capsules kun je zelf inleveren in de Nespresso Boutiques of meegeven aan de koerier bij levering van een nieuwe bestelling.


Recycling van aluminium is aanzienlijk goedkoper dan het produceren van nieuw aluminium en daarnaast is het positief voor het milieu. Aluminium is namelijk eenvoudig en zonder kwaliteitsverlies om te smelten en het kost slechts 5% van de energie ten opzichte van produceren van nieuw aluminium kost. En er valt aardig wat om te smelten, want Nespresso heeft een wereldwijde productiecapaciteit van 9 miljard capsules per jaar en iedere capsule bevat 1 gram aluminium. En als inderdaad 75% wordt gerecycled dan komt er bijna 7000 ton aluminium beschikbaar, genoeg voor 100 vliegtuigen, bijna 700 miljoen frisdrankblikjes of 6miljard nespresscapsules.


Bron: Duurzaambedrijfsleven