Drive-in Starbucks ook naar Nederland?


Koffieketen Starbucks gaat in april 2012 een drive-in, op z'n Amerikaans gezegd drive thru, openen in het Duitse plaatsje Bottrop. Een Europese primeur op het vasteland.


Starbucks verovert in een snel tempo Europa. In vele landen worden maandelijks al koffie filialen geopend en nu dus ook een autovriendelijke vestiging. Drive-in's zijn in landen als Amerika en Koeweit al een groot succes en regelmatig staan er lange file's voor de heerlijke cappuccino's of latte macchiato's.


Cardiff in Wales heeft al ruim 3 jaar een drive thru. Net als in een fastfoodrestaurant kunnen consumenten vanuit de auto een bestelling doen en deze direct meenemen voor onderweg.


Recent is ook het succesvolle Mc Donald's overgestapt naar espressomachines met verse Segafredo koffiebonen. Dit om consumenten een kwalitatief hoogwaardige kop koffie te kunnen schenken, zowel in de vestigingen als consumenten die de McDrive gebruiken.


De verwachting is dat Starbucks binnen afzienbare tijd 50 drive thru 's wil openen bij onze oosterburen. Voor Nederland durft nog niemand een voorspelling te doen, zal hier ook een Starbucks drive-in?


Bron: OutofHome Shops