• Levering binnen 24 uur

    Op werkdagen voor 21.00 uur besteld = morgen in huis

  • Gratis verzending boven 75,-

    Binnen Nederland. Daaronder 3,95

Koffievergelijk 9.5 van 10 op basis van 1033 gebruikersrecensies.

Duurzame koffiecapsules Fair Trade Original

Geplaatst op 5 November 2017

Koffiecapsules Fair Trade Original composteerbaar


De koffie in de koffiecapsules van Fair Trade Original is fairtrade, biologisch en klimaatneutraal. Daarnaast zijn de Fair Trade Original koffiecapsules nu ook 100 procent composteerbaar, dus kunnen de cupjes in z’n geheel bij het gft-bak. Dit maakt de Fair Trade Original koffiecapsules direct de meeste duurzame capsules voor Nespresso machines.

De koffie van Fair Trade Original is 100 procent fairtrade. Fairtrade helpt boeren en arbeiders in ontwikkelingslanden om te kunnen leven van hun werk en te investeren in een duurzame toekomst. Bijvoorbeeld door koffieboeren naast een eerlijke prijs ook een fairtrade premie te betalen. Fairtrade is een keurmerk, met als slogan: Op weg naar een beter bestaan voor boeren. In Nederland is Stichting Max Havelaar eigenaar van het Fairtrade keurmerk, ook bekend als het Max Havelaar keurmerk.

Fair Trade Original koffiecapsulesMet de koffiecapsules Fair Trade Original Espresso Dark Roast, Fair Trade Original Medium Roast en Fair Trade Original Espresso Lungo maak je snel en eenvoudig in iedere Nespresso machine een espresso, cappuccino of latte macchiato.

De koffie in de Fair Trade Original capsules is naast fairtrade ook biologisch. Bij de teelt wordt alleen natuurlijke compost gebruikt en er worden geen chemische bestrijdingsmiddelen gebruikt. Schaduwbomen beschermen de koffiestruiken, zodat ze in alle rust kunnen groeien. En de cupjes dus in z’n geheel bij het GFT-afval. De folie zak van de koffiecapsules mag bij het plastic afval om te worden gerecycled. De cupjes op de composthoop is niet mogelijk, omdat daar de omstandigheden zoals luchtvochtigheid en hoge temperatuur ontbreken om de capsules in korte tijd in compact te veranderen.

Bron: Distrifood.nl


Laat een reactie achter

Verfijn hieronder je opdracht

(of typ verder in de zoekbox hierboven):

producten

Zoek op prijs