Douwe Egberts app die helpt bij het koffie zetten


Een Douwe Egberts app voor op de iPhone die je helpt bij het zetten van koffie. Onmisbaar? Nee, wel leuk.


Deze app is gemaakt door de Britse tak van Douwe Egberts en helpt je met het zetten van koffie middels een cafetière. Koffie zetten met zo'n cafetière, ook wel French press geheten, is best een lastig proces en daarom is er door Douwe Egberts een app voor gemaakt.


Een cafetière is een glazen pot waarin grofgemalen koffie en water, dat net van de kook af is, worden gegoten. Een metalen filter drukt vervolgens de koffie van boven naar beneden door de glazen pot naar de bodem. Een groot voordeel van de cafetière is dat er geen papieren filter aan te pas komt die een smaak aan de koffie kan geven.


De app helpt je door middel van instructies en een timer om de gewenste koffie te krijgen. Je krijgt instructies afgestemd op de gewenste sterkte en smaak en een timer geeft aan wanneer het tijd is om het metalen filter door de koffie te drukken en de koffie in te schenken. Heb je eenmaal je ideale koffie gevonden? Dan helpt de app je om iedere keer opnieuw hetzelfde heerlijke kopje koffie te zetten.


In Nederland heeft Douwe Egberts ook een app uitgegeven, DE Pauze. Met de app kun je met vrienden, bijvoorbeeld via Facebook of Twitter, afspreken op locaties om in de pauze heerlijke Douwe Egberts koffie te drinken. Daarnaast zitten er nog wat leuke extra's in de DE Pauze app zoals instructievideo's en kun je bijhouden via de app welke vrienden komen en Kun je eenvoudig cafés zoeken of toevoegen.


Bron: Iphoneclub.nl