Vrouw uit Seattle gaat in 2013 overleven op producten van Starbucks


Januari is traditioneel de maand van de goede voornemens, maar een vrouw uit Seattle heeft wel een heel bijzonder voornemen voor 2013. Ze gaat een jaar lang enkel eten en drinken van de koffieketen Starbucks consumeren.


Haar echte naam is Beautiful Existence en ze is geïnspireerd door Jared Fogle en Morgan Spurlock. Jared Fogle is in 1 jaar tijd 111 kilogram afgevallen door enkel Subway broodjes te eten en inmiddels maakt hij reclame voor de fastfoodketen. Subway is een Amerikaanse fastfoodketen die voornamelijk sandwiches en salades verkoopt. Morgan Spurlock is vooral bekend van de documentaire Supersize Me waarin hij 30 dagen enkel eet en drinkt bij McDonald’s.


Beautiful Existence geeft aan met haar actie te willen aantonen hoe verwend Amerikanen zijn. Ze wil graag aandacht voor de armen in de samenleving die volgens haar hun hele leven op een bepaald dieet moeten staan. Moeten eten omdat ze niet de mogelijkheid hebben om ander voedsel te kopen.


De koffieketen Starbucks is blij met de extra publiciteit. Persvoorlichter Linda Mills geeft aan dat ze het een geweldig idee vindt en dat de koffieketen zich vereerd voelt. Volgens haar geeft het aan dat Starbucks veel variatie in het assortiment heeft.


Beautiful Existence heeft wel geluk. Recent heeft de koffieketen Starbucks aangekondigd theezaken onder de naam Tazo te gaan openen. Het theemerk Tazo heeft de koffieketen al sinds 1999 in haar bezit, maar nu gaan er dus theewinkel komen met meer dan 80 varianten thee. Daarnaast heeft Starbucks in 2012 de fruitsapketen Evolution Fresh overgenomen. Zo is er dus wat variatie voor Beautiful Existence mogelijk.


Bron: Hln.be