Cafeïne aan het begin van de dag maakt je niet extra fris. Of van koffie aan het einde van de dag blijf je niet langer wakker. Dit is door Britse wetenschappers aan de Bristol University ontdekt.


Aan een grote groep koffieverslaafden werd gevraagd om gedurende 16 uur geen koffie te drinken. Vervolgens moesten er allerlei computerproeven gedaan worden gericht op alertheid, concentratievermogen en geheugen. Vlak daarvoor had de helft van de groep een cafeïnepil gehad en de andere helft een placebo.


De uitkomst?

Vreemd genoeg bleken de koffieverslaafden die cafeïne binnen hadden niet alerter dan de verslaafden met een placebo. De verklaring van de wetenschappers? Volgens hen bewijzen de resultaten dat het lichaam van een gewoontedrinker na een tijdje niet meer geprikkeld wordt door cafeïne.


Conclusie?
Stevige koffiedrinkers voelen zich ’s morgens vaak beter doordat ze in hun slaap een beetje van de cafeïne zijn afgekikt. Een heerlijke eerst kop koffie laat de ontwenningsverschijnselen (deels) verdwijnen waardoor je denkt heel alert aan de dag te beginnen. De waarheid is dus echter anders...



Bron: Het Nieuwsblad.be.