Koffiebonen branden, malen en zetten met 1 koffiemachine

Een koffiemachine die koffiebonen maalt en waarmee je een heerlijke kop espresso, lungo of cappuccino kunt zetten. Niets bijzonders toch? Deze machines gaan als warme broodjes over de toonbank. Maar het kan completer. Een koffiemachine die groene koffiebonen brandt, maalt en vervolgens een heerlijke kop koffie zet.

’s Werelds eerste koffiemachine die koffiebonen kan branden, malen en er vervolgens koffie mee zet, de Roast-Grind-Brew Coffee Machine. Volgens de Bonaverde Coffee Changers komt deze machine er binnenkort. Zij hebben een Kickstarterproject ingediend voor zo’n unieke machine. Van groene koffiebonen branden, rechtstreeks van de koffieplantage, malen en tenslotte naar een heerlijke kop koffie. En dat allemaal in een paar minuten.

De Roast-Grind-Brew Coffee Machine

De Roast-Grind-Brew Coffee Machine beschikt over een rooster die kleine hoeveelheden koffiebonen per keer kan branden. Dit brandproces duurt maar 3 tot 4 minuten. Na het branden moeten de koffiebonen 12 tot 14 minuten afkoelen. Daarna worden de koffiebonen gemalen en maakt de koffiemachine er heerlijke verse koffie van.

Je kunt verschillende zaken instellen op de Roast-Grind-Brew Coffee machine zoals bijvoorbeeld de kleur van de koffiebonen voor het branden en de maalgrootte. Een koffiemachine dus voor de echte liefhebber van koffie.

De koffiemachine is te bestellen op www.kickstarter.com vanaf € 225,-, inclusief een zak groene koffiebonen. Kickstarter.com is een website waarop financiers voor verschillende creatieve projecten worden gezocht. Je moet wel even wachten op deze koffiemachine, want de verwachte leverdatum is oktober 2014.

Bron: Kickstarter.com