Koffie niet meer nodig als middel tegen vermoeidheid? Inderdaad. Cafeïnekauwgom is de toekomst om je de oppepper te geven die helpt tegen knikkebollen. Vanaf 1 december ligt het in Nederland in de schappen.
Cafeïne zorgt voor vermindering van slaperigheid en zorgt ervoor dat je goed kunt blijven presteren, ook bijvoorbeeld ’s nachts. Wetenschappelijk gezien is cafeïne een opwekkende stof die o.a. stimulerend werkt op de stofwisseling. Het heeft namelijk een remmende werking op de aanmaak van fosfodiesterase. Dit stofje moet het lichaam het signaal geven dat er voldoende adrenaline in het bloed aanwezig is. Doordat cafeïne dit stofje afremt blijft het adrenaline-peil in het bloed hoger dan zonder cafeïne. Hierdoor worden het sympathische zenuwstelsel, de ademhaling en de hartslag gestimuleerd en dat geeft je een wakkerder gevoel.
Cafeïnekauwgom is niet helemaal nieuw. In 2008 maakte de fabrikant Sportlife al voor Olympische sporters, met goedkeuring van het NOC/NSF, al een stimulerend middel als cafeïnekauwgom.
De Vlaamse firma Idiomed brengt de cafeïnekauwgom met merknaam QuiVive Gum op de markt. En volgens Idiomed kauwgom 4 tot 5 keer zo snel als koffie doordat de cafeïne via het mondslijmvlies direct wordt opgenomen in het bloed. Concurrentie dus voor Red Bull. Een pakje kauwgom van 5 stuks gaat € 2,95.
Nederland heeft de Europese primeur met cafeïnekauwgom. Bij succes zullen andere landen gaan volgen.
Bron: RTL.nl