• Levering binnen 24 uur

    Op werkdagen voor 21.00 uur besteld = morgen in huis

  • Gratis verzending boven 75,-

    Binnen Nederland. Daaronder 3,95

Koffievergelijk 9.5 van 10 op basis van 1168 gebruikersrecensies.

Efficienter werken door koffie met suiker

Geplaatst op 25 November 2010

Door een kop koffie met suiker gaat de efficiëntie van bepaalde delen van ons brein aanzienlijk verbeteren. Een combinatie van cafeïne en glucose zorgt ervoor dat ons brein de concentratie en het werkgeheugen met een veel kleinere inspanning op hetzelfde niveau houdt.


Door onderzoek te doen onder 40 gezonde proefpersonen is men via MRI-scans tot deze conclusie gekomen. De combinatie van cafeïne en glucose doen de efficiëntie in die delen van de hersenen die verantwoordelijk zijn voor het werkgeheugen en de concentratie goed. Door de proefpersonen in te delen in 4 verschillende groepen, alleen cafeïne, cafeïne met glucose, alleen glucose en een placebogroep zijn onderzoekers tot deze conclusie gekomen.


In medische termen gesproken vertoonden proefpersonen die cafeïne en glucose nuttigden minder activiteit in de pariëtale cortex en linker prefrontale cortex. Deze 2 delen werken normaal gesproken sterk samen bij het uitvoeren van werkzaamheden. Door de combinatie van cafeïne en glucose deden deze 2 delen het bij de proefpersonen rustiger aan. Ons brein hoeft dan dus minder inspanning voor hetzelfde resultaat te leveren.


Bron: Scientias.nl

Verfijn hieronder je opdracht

(of typ verder in de zoekbox hierboven):

producten

Zoek op prijs