• Levering binnen 24 uur

    Op werkdagen voor 21.00 uur besteld = morgen in huis

  • Gratis verzending boven 75,-

    Binnen Nederland. Daaronder 3,95

Koffievergelijk 9.5 van 10 op basis van 1033 gebruikersrecensies.

Espresso bestellen in gebarentaal bij dove barista's

Geplaatst op 20 Oktober 2017

Amsterdam opent koffiebar met dove barista’s


Amsterdam heeft de primeur met de opening van de eerste koffiebar met uitsluitend dove barista’s, eergisteren geopend aan de Amsteldijk. Bestel je bij deze Sign Language Coffee Bar een espresso, cappuccino of americano, dan kan dat alleen in gebarentaal.

Het personeel in de koffiebar is doof, maar bezoekers die geen gebarentaal beheersen kunnen ter plekke gebruik maken van een scherm met korte geluidloze videofilmpjes. In deze korte geluidloze videofilmpjes leer je hoe je een espresso, cappuccino of americano in gebarentaal besteld.

Werkloosheid onder gehandicapten

De bedenker van het koffieconcept, Bas de Ruiter, is dit één van zijn nieuwste projecten om jonge mensen met een handicap aan het werk te krijgen. Een jaar of tien geleden begon hij al Ctaste, waar gasten in het donker kunnen dineren en bediend worden door blinde obers. Daarna volgden nog Ctalents, een werkbemiddelingsbureau voor doven, slechthorenden, blinden en slechtzienden, en CtheCity, een ontdekkingstocht in het duister door een stukje nagebouwd Amsterdam.

De werkloosheid onder doven en blinden is namelijk 70 procent en volgens Bas de Ruiter is dit absoluut niet nodig. Met dit nieuwste concept wil hij studenten en andere jongeren die een opleiding volgen een goede bijbaan aanbieden in de koffiebar. Indien het concept aanslaat ziet de oprichter uitbreiding wel zitten, maar niet per se met filialen in andere steden. Het liefst ziet hij bedrijven met grote kantoren die een eigen Sign Language Coffee Bar krijgen als koffiecorner krijgen

De bar aan de Amsteldijk moet nadrukkelijk een plek worden waar zowel doven als mensen die wel kunnen horen een lekkere kop koffie kunnen drinken. Het project wordt mede mogelijk gemaakt door financiele steun van de Start Foundation voor sociaal ondernemerschap en van de familie Van Oord, de familie achter de gelijknamige baggergigant.

Meer informatie over koffie bestellen met gebarentaal op Youtube

Bron: AD.nl


Laat een reactie achter

Verfijn hieronder je opdracht

(of typ verder in de zoekbox hierboven):

producten

Zoek op prijs