• Levering binnen 24 uur

    Op werkdagen voor 21.00 uur besteld = morgen in huis

  • Gratis verzending boven 75,-

    Binnen Nederland. Daaronder 3,95

Koffievergelijk 9.5 van 10 op basis van 1225 gebruikersrecensies.

Espresso in Italië fors duurder geworden

Geplaatst op 30 Augustus 2012

Espresso in de barretjes in Italië fors duurder geworden


Slecht nieuws voor de Italianen zo vlak na de zomervakantie. Twee van de meest geliefde bezigheden van Italianen zijn de afgelopen weken fors duurder geworden. Een espresso drinken buitenshuis en autorijden.


Voor een espresso buitenshuis betaal je op dit moment gemiddeld 1 euro terwijl dit enkele maanden geleden nog 80 cent was. Grootste reden voor deze prijsverhoging zijn de alsmaar stijgende koffieprijzen. Wel is de verwachting van de Italiaanse handelsorganisatie Federazione dei Pubblici Esercizi (Fipe) dat de prijzen niet nog verder omhoog gaan. Volgens hen is er een psychologische drempel van 1 euro.


De vele barretjes, cafés en restaurants in Italië merken een duidelijke terugloop van klanten die bijvoorbeeld 's morgens voor het werk nog even snel een espresso drinken. Enerzijds is de koffieprijs debet aan de terugloop, anderzijds speelt ook de crisis een duidelijke rol. Een duidelijke trend van de laatste maanden is ook dat er in de barretjes, cafés en restaurants steeds vaker voor een goedkopere koffie wordt gekozen. Vroeger was alleen 100 procent arabica koffiebonen goed genoeg, tegenwoordig worden er steeds vaker melanges (arabica en robusta gemengd) met meer robusta koffiebonen, een goedkopere koffieboon, gedronken.


De verwachting is dat ondanks de prijsverhogingen de Italianen ze niet nog minder koffie gaan drinken of autorijden. De benzineprijs per liter overstijgt op dit moment al de 2 euro en een kopje espresso 1 euro. Maar... de de liefde voor koffie en autorijden zal waarschijnlijk overwinnen.


Bron: Nos.nl

Laat een reactie achter

Verfijn hieronder je opdracht

(of typ verder in de zoekbox hierboven):

producten

Zoek op prijs