Recept espresso kamarel cake
Een heerlijke zoete luchtige cake met twee verschillende smaken en gevuld met karamels. Een Italiaans recept, gebakken in de oven met een lekkere koffiesmaak. De bereidingstijd is langer dan een uur, maar de cake geeft een fantastische smaak als je de gesmolten karamel tegenkomt. Een recept voor een cake voor 15 personen.
Benodigdheden voor een espresso kamarel cake
250 gram zachte boter
250 gram suiker
1 zakje vanillesuiker
5 eieren (grootte M)
mespunt zout
340 gram zelfrijzend bakmeel
4 zakjes espressopoeder (Nescafé)
2 eetlepels rum of amaretto
1 zakje Werther’s Originals karamels)
klein beetje bloem of paneermeel
cakevorm van 30 cm
staafmixer
2 deegkommen
Bereidingswijze espresso kamarel cake
Vet de cakvorm in en leg een klein beetje bloem of paneermeel op de bodem.
Pak de deegkom en mix de boter, suiker en zout zacht en romig. Mix de 5 eieren door het mengsel en tenslotte het zelfrijzend bakmeel er doorheen.
Verdeel het deeg in 2 gelijke delen. Meng door het ene gedeelte het espressopoeder en door het andere gedeelte de rum of amaretto.
Doe de beide soorten deeg wisselend in de cakevorm en verdeel de karamels tussen de lagen.
Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht oven 160 graden)
Bak in 60 tot 80 minuten de cake klaar. Controleer na 60 minuten met een sateprikker of breinaald of de cake gaar is.
Heerlijk om te serveren bij een kop koffie of thee. Een toefje slagroom maakt het helemaal af.
Bron: Smulweb.nl