• Levering binnen 24 uur

    Op werkdagen voor 21.00 uur besteld = morgen in huis

  • Gratis verzending boven 75,-

    Binnen Nederland. Daaronder 3,95

Koffievergelijk 9.5 van 10 op basis van 1254 gebruikersrecensies.

Espresso op werelderfgoedlijst Unesco

Geplaatst op 7 December 2019

Espresso koffie op werelderfgoedlijst VN Unesco


Een groep, consortium genoemd, Italiaanse fabrikanten en organisaties pleit voor plaatsing van de traditioneel Italiaanse espresso koffie op de werelderfgoedlijst van Unesco. Op de werelderfgoedlijst staan erfgoederen, van unieke en universele waarde voor de mensheid, die voor toekomstige generaties bewaard moeten blijven. Niet elk werelderfgoed is per se mooi, maar op een bepaalde manier uniek, van groot belang voor iedereen en onvervangbaar.

De Vereniging ter Bescherming van de Traditionele Italiaanse Espresso (CTCEIT, afkorting staat voor Consorzio del Caffè Espresso Italiano Tradizionale, pleitte hier afgelopen week in het Italiaanse parlement voor. Om plaatsing op de werlderfgoedlijst mogelijk te maken is steun van de Italiaanse regering noodzakelijk, nog niet duidelijk is of er daadwerkelijk steun voor dit verzoek is.

Traditionele Italiaanse espresso is niet zo maar koffie

Koffie is voor Italianen zeer belangrijk. Het drinken van een espresso in de ochtend is een waardevol maatschappelijk ritueel en gelegenheid voor ontmoeting en verspreiding van de Italiaanse cultuur. Italiaanse espresso koffie zal niet het eerste Italiaanse culinaire culturele aspect op de werelderfgoedlijst zijn. Bijvoorbeeld het bakken van traditionele Italiaanse pizza’s, zoals dat in Napels gebeurt, kwam in 2017 op de erfgoedlijst.

Italianen zijn dol op hun espresso koffie, gezet in traditionele koffiemachines. En de echte Italiaanse espresso is in detail goed gemaakt, van 7 tot 9 gram vers per kopje gemalen koffie. Met verwarmd water tussen de 84 en 95 graden Celsius, gezet in 20 tot 27 seconden en geserveerd in een porseleinen kopje.

Het is, volgens de oprichter en voorzitter die de kandidatuur van het consortium de enige koffie ter wereld die een crème heeft, die consistent is, met een donkere hazelaarkleur, met lichte strepen. Italië kent meer dan 800 koffiebranders en 150.000 koffiebars. Enkele van de bekendste Italiaanse koffiebranderijen zijn Illy, Lavazza en Segafredo.

Bron: Distrifood.nl


Laat een reactie achter

Verfijn hieronder je opdracht

(of typ verder in de zoekbox hierboven):

producten

Zoek op prijs