• Levering binnen 24 uur

    Op werkdagen voor 21.00 uur besteld = morgen in huis

  • Gratis verzending boven 75,-

    Binnen Nederland. Daaronder 3,95

Koffievergelijk 9.5 van 10 op basis van 1156 gebruikersrecensies.

Espresso snuiven absoluut niet risicoloos

Geplaatst op 29 Juli 2012

Espresso snuiven gevaarlijk


Espresso snuiven is een uit de VS overgewaaide rage en absoluut niet risicoloos. Een kopje espresso snuiven wordt gedaan om over de ergste vermoeidheid heen te komen. Maar experts wijzen op gevaren van deze nieuwe rage, die misschien onschuldig lijkt. Maar gebruikers kunnen ernstig verminkt raken aan neus, monden en gehemelte.

Espresso snuiven wordt ook wel cafésnorting, The Italian High of pleurpompen genoemd. Tot voor kort werd het nog weinig gedaan, maar George Clooney heeft het verkeerde voorbeeld gegeven. Onlangs is hij gespot in een Starbucks filiaal in San Franciso terwijl hij genoot van een dubbele espresso... door zijn neus.

Het gevaar van het snuiven van espresso

De GGD verspreid inmiddels folders op scholen om dit espresso snuiven te voorkomen. Volgens woordvoerder Kees van Dordt van de GGD is bij espresso snuiven de eerste rush geweldig, een gloedheet gevoel in elke holte van je schedel gevolgd door een enorme stoot energie. Eens per maand is geen probleem, maar het gevaar zit hem in de temperatuur van de espresso en frequenter gebruik. Hierdoor zijn er op langere termijn gezondheidsproblemen te verwachten.

Een verbod op espresso voor kinderen onder de 16 jaar zit er volgens minister van volksgezondheid Edith Schipper voorlopig niet in. Hiervoor is nog meer onderzoek nodig.

Bron: Speld.nl

Laat een reactie achter

Verfijn hieronder je opdracht

(of typ verder in de zoekbox hierboven):

producten

Zoek op prijs