Fairtrade Week 7 t/m 15 mei 2016


Fairtrade week

De voorjaarseditie van de Fairtrade week is dit jaar van 7 t/m 15 mei 2016. De Fairtrade week staat dit jaar in het teken van de internationale Fairtrade Challenge. Stichting Max Havelaar organiseert samen met 20 landen de grootste Fairtrade Coffee Breaks. Het gaat om het record aantal kopjes Fairtrade koffie drinken om de koffieboeren te steunen in hun strijd tegen de effecten van de klimaatverandering. Wil jij ook aan deze challenge meedoen? Lees hierover alles op de website van fairtradechallenge.org

De Nederlandse consument is bereid meer Fairtrade producten te kopen. Volgens cijfers van het onderzoeksbureau GfK is de besteding aan Fairtrade producten in 2015 ten opzichte van 2014 met 3% gestegen. Tijdens de Fairtrade week wordt er wel een duidelijke piek gezien. Veel supermarkten en winkels brengen in deze week hun Fairtrade assortiment onder de aandacht. In 2015 werden er zelfs 17% meer Fairtrade kopers aangetrokken dan in 2014.

De consument kan de Fairtrade gecertificeerde koffieboeren steunen door koffie en thee te kopen met het fairtrade/Max Havelaar keurmerk. Je herkent deze koffie en thee door het Fairtrade/Max Havelaar op de verpakking. Deze koffieboeren krijgen eerlijke prijzen voor hun koffiebonen en hebben stabielere inkomsten. Zij kunnen hierdoor investeren in opleidingen en in hun boerderijen. Zij leren welke stappen zij kunnen nemen met hun bedrijf aan te passen aan een veranderend klimaat.

Koffievergelijk heeft meerdere soorten en merken koffie in het assortiment met het Fairtrade/Max Havelaar keurmerk om haar klant te bedienen. De merk Fair Trade Orginal heeft koffiebonen, gemalen koffie, freshbrew koffie en capsules geschikt voor Nespresso machines, maar ook thee. Tiktak heeft (h)eerlijke dark roast koffiebonen. Tevens heeft Koffievergelijk meerdere smaken Princess thee in haar assortiment met het Max Havelaar Keurmerk.

Bron 1: Fairtradechallenge.org Bron 2: Maxhavelaar.nl