• Levering binnen 24 uur

    Op werkdagen voor 21.00 uur besteld = morgen in huis

  • Gratis verzending boven 75,-

    Binnen Nederland. Daaronder 3,95

Koffievergelijk 9.5 van 10 op basis van 1138 gebruikersrecensies.

Fusie Douwe Egberts en Mondelez akkoord

Geplaatst op 7 Mei 2015

Europese Commissie keurt fusie Douwe Egberts en Mondelez goed


Douwe Egberts heeft een akkoord gekregen van de Europese Commissie op de fusie tussen de koffieactiviteiten van Douwe Egberts en Mondelez. Ook al betreft het nog een voorlopige toestemming, de nieuwe organisatie Jacobs Douwe Egberts kan gaan draaien.

Wereldwijd ontstaat een koffiebedrijf dat vele bekende en grote wereldwijde merken huisvest, zoals Tassimo, Moccona, Senseo, L’Or en Jacobs. Daarnaast heeft het ook lokale topmerken als Douwe Egberts, Kenco, Pilao en Gevalia. Jacobs Douwe Egberts wordt naar eigen zeggen de grootste pure player in de koffiewereld, met een omzet van rond de 5 miljard euro. En met een positie één of twee in achttien landen en met maar liefst 12.000 medewerkers.

Topman Pierre Laubies is verheugd over de toestemming van de Europese Commissie en hierdoor het ontstaan van het grootste koffiebedrijf ter wereld. Topmerken voor iedere klant, een bedrijf met een rijke geschiedenis en top-technologie is geboren. Naast Laubies worden de Nederlanders Ronald Weening en Jan van Bon de topbestuurders. Een combinatie van bestuurders van Douwe Egberts en de koffietak van Mondelez.

Afstoten van koffiemerken

Voorwaarde van de Europese Commisie is wel dat beide bedrijven een aantal merken gaan afstoten, zodat ze niet te dominant wordt op de koffiemarkt. Zo moet Mondelez het merk Carte Noire van de hand doen in de Europese Unie, Douwe Egberts moet het merk Merrild afstoten en in Oostenrijk moet Douwe Egberts Senseo door een ander bedrijf laten maken, via een licentie.

Alle maatregelen moeten ervoor zorgen dat consumenten niet meer hoeven te betalen voor koffiepads, koffiecapsules en koffiebonen. Op de markt voor eenkopsmachines, de makkelijke apparaten, heeft Mondelez de Tassimo machines en Douwe Egberts de Senseo. Maar op deze markt is Nestlé, met Nespresso en Dolce Gusto capsules, ook een sterke speler en daardoor zijn er op deze markt geen maatregelen opgelegd.


Bron: Distrifood.nl

Laat een reactie achter

Verfijn hieronder je opdracht

(of typ verder in de zoekbox hierboven):

producten

Zoek op prijs