Garnalen met groene thee


Benodigdheden voor 4 personen

350 gr gepelde middel grote garnalen

2 tl groene theeblaadjes

85 ml water

1 tl maïzena

2 el bouillon of water

½ tl zout

2 tl Japanse sojasaus

2 el thee (het drankje)

1 tl suiker

1 tl sesamolie

½ (in blokjes) oranje paprika

½ (in blokjes) rode paprika

1 schijfje fijngehakte verse gember

vers gemalen zwarte peper

archide olie

witte rijst


Bereiding

Doe de groene theeblaadjes in een grote kop. Breng het water aan de kook en giet het daarna in de kop met de theeblaadjes. Laat de thee vervolgens ongeveer 10 minuten trekken. Laat daarna de groene thee door een zeef lopen en bewaar de theeblaadjes en de gezeefde thee apart.


Haal uit de garnalen de darm en spoel ze daarna onder de kraam goed af. Dep de garnalen vervolgens droog met een schone theedoek.


Doe de maïzena in een kom en voeg er het zout aan toe. Meng dit goed door elkaar. Haal de garnalen door dit mengsel en laat ze daarna minimaal 15 minuten rusten op een schaal.


Giet in een kommetje de sojasaus, de bouillon, 2 eetlepels van de getrokken groene thee, de suiker, de sesamolie en de vers gemalen peper. Meng dit goed door elkaar.


Verhit in een wok de olie. Voeg er de gember aan toe en roerbak dit 30 seconden. Voeg vervolgens de garnalen eraan toe en roer het goed om. Voeg daarna de groene theeblaadjes toe. Roerbak de garnalen, theeblaadjes en gember totdat de garnalen roze van kleur zijn geworden.


Bak dan de oranje blokjes paprika een minuut mee. Voeg dan de rode blokjes paprika toe en bak deze ook een minuut mee.


Voeg het sojasaus, bouillon, thee, suiker, sesamolie en peper mengsel toe en breng het aan de kook. Roer alles in de wok goed door elkaar. Voeg naar smaak eventueel wat extra zout of sojasaus toe.


Serveer de garnalen met witte rijst en groene thee.


Bron: theeleaf.nl