Tips om geld te besparen bij Starbucks


Ook zo’n fan van Starbucks? Ga je dagelijks voordat je naar kantoor gaat langs de Starbucks voor een koffie on the go? Heerlijk, maar elke (werk)dag een latte macchiato of frappuccino is een flinke aanslag op je portemonnee.


De Amerikaanse website Savvy Sugar heeft een aantal handige tips online gezet om geld te besparen bij Starbucks. En deze tips willen we je uiteraard niet onthouden.


Misschien zijn niet alle tips bruikbaar voor Starbucks in Nederland of Belgie, maar specifiek voor de Amerikaanse markt. Heb jij andere of nog betere tips? Of zelf goede besparingstips? We horen het graag en zetten ze uiteraard online zodat iedereen er van kan meeprofiteren.


Creatief bestellen

Kijk niet alleen naar de standaard drankjes, zoals een frappuccino of een latte macchiato. Maar er zijn bijvoorbeeld volop drankjes bij Starbucks verkrijgbaar van rond de € 3,-. De Caffè Mistro bijvoorbeeld. Hierbij de prijslijst van Starbucks.


Zelf een Iced Latte maken

Bestel een dubbele espresso voor € 2,25 in een meeneem beker. Vul deze beker vervolgens zelf met melk bij de tafel waar de siropen en de suiker staat.


Een refill is voordelig

Een refill koffie of thee kost in de VS slechts 50 dollarcent, spotgoedkoop dus voor een tweede drankje. Er zijn wel een paar voorwaarden, zo kan een refill alleen tijdens hetzelfde bezoek besteld worden en geldt het alleen voor koffie en thee.


Eigen mok

In de VS scheelt het 10 dollarcent als je je eigen hervulbare beker of mok meeneemt.


Een short koffie

Een short koffie is de kleinste beker bij Starbucks die er is en vanwege het formaat ook het voordeligst. Hij staat vaak niet op de prijslijsten en bij de menu’s, maar is dus wel te bestellen.


Starbucks koffiebonen

Koffieketen Starbucks verkoopt ook koffiebonen. Vul je eigen koffiemachine thuis met koffiebonen en geniet ook thuis van een Starbucks koffie. Stukken voordeliger.


Frappuccino delen

Bestel één venti Frappuccino, een grote frappuccino. Hij kost € 4,55 en is bijna 600 ml. Een normale frappuccino kost € 3,55 en is 354 ml. Dus koop er één en giet de helft over in de mok van een vriend of vriendin.


Bron: De Ondernemer