Gerookte kipsalade met thee dressing
Benodigdheden
225 gr kant en klare gerookte kip
115 gr krenten
2 groene en/of rode niet te grote peren
halve Aziatische peer of 100 gr verse waterkastanjes
1 krop sla (gewone)
Benodigdheden dressing
1 el zwarte Chinese Yunan thee
80 ml karnemelk
60 ml appelsap
1/4 tl zwarte peper (vers gemalen)
1/8 tl zout
1 tl Dijon mosterd
Bereidingswijze
Voor de dressing neemt u een pannetje waarin u het appelsap net aan de kook brengt. Haal het pannetje dan van het vuur af. Strooi de thee bij de appelsap en laat deze 5 minuten trekken.
Laat de appelsap thee door een fijne zeef lopen en/of door een vochtige kaasdoek in een kleine schaal. Laat de thee vervolgens afkoelen
Als de thee is afgekoeld, voeg er de mosterd, karnemelk en peper en zout aan toe. Roer de thee dressing goed door elkaar heen. Totaal is het circa 120 ml.
Week de krenten in kokend water minimaal 10 minuten. Ze moeten uiteindelijk zacht zijn. Spoel ze met water af en laat ze vervolgens uitlekken
Was de sla en laat het drogen. Verdeel de droge sla over 4 borden.
Trek of snij de gerookte kip in kleine, hapklare reepjes of stukjes. Schil de peren en ontdoe ze van hun klokhuis. Snij de peren in de lengte in dunne of wat dikkere plakjes. Schil de waterkastanje en snij ze in (dikke) plakjes.
Doe de gerookte kip, krenten, peren en waterkastanjes in een kom. Giet ongeveer de helft van de dressing erbij. (Hou ongeveer 1 el dressing per persoon over.) Meng alles dan goed door elkaar.
Verdeel de kipsalade over de 4 borden en giet er nog 1 el dressing per bord overheen.
Bron: smulweb.nl