Recept gevulde koffie cake

Een lekker recept om tijdens Sinterklaas of kerst je gasten aan te bieden bij de koffie of thee. Of als een heerlijk nagerecht.

Benodigdheden:

1 cake van ongeveer 20 cm

250 gr boter (kamertemperatuur)

1 pot pitloze kersen op lichte siroop

2 el kersenlikeur

75 ml verse koude sterke koffie

150 gr gezeefde poedersuiker

125 ml slagroom

10 gr suiker

ongeveer 75 gr amandelen, geschaafd en licht geroosterd

12 chocoladeflikken

Bereidingswijze:

Laat de siroop uit het blik kersen lopen. Leg de kersen vervolgens op keukenpapier en rol ze heen en weer. Zo verwijder je zoveel mogelijk vocht van de kersen.

Doe de boter in een kom en roer deze tot er een romige en zachte massa ontstaat. Voeg er vervolgens de likeur, poedersuiker en koffie aan toe. Blijf constant roeren en voeg het er allemaal beetje bij beetje aan toe. Als het mengsel goed is doorgeroerd, zet de kom in de groente la van de koelkast. Niet in de koelkast zelf. Laat de botercrème opstijven.

Als de botercrème stijf is, haal je de kom uit de koelkast. Snijd vervolgens de cake in 3 of 4 horizontale plakken. Smeer op elke plak, behalve de bovenste, een laag botercrème. Zorg dat je ongeveer een kwart van de crème overhoudt.

Leg 12 gave kersen apart en verdeel de rest over de botercrème op de cake. Druk de kersen zo goed mogelijk in de crème. Leg vervolgens de plakken cake weer op elkaar, zodat je weer het model van de cake terugkrijgt. Smeer de zijkanten van de cake in met de botercrème die nog over is.

Leg de geroosterde amandelen op een platte schaal/snijplank en druk de zijkanten van de cake voorzichtig in de amandelen, zodat de zijkanten bedekt zijn met de amandelen.

Klop de slagroom samen met de suiker stijf op. Neem de helft van de slagroom en bedek de bovenkant van de cake met een dikke laag. Doe de andere helft van de slagroom in een puntzak met een kleine gekartelde spuitmond.

Spuit op de bovenkant van de cake 12 slagroomrozetjes in een rechte lijn. Leg een chocoladeflik op elk rozetjes en daarboven op een kers.

Snij de heerlijke cake in plakken aan tafel.

Bron: Smulweb.nl