Koffie op kantoor tegenwoordig van betere kwaliteit dan vroeger


Koffie op kantoor werd vroeger veelal slootwater of een bakkie pleur genoemd, de kwaliteit liet veelal te wensen over. Gelukkig is tegenwoordig de koffie van betere kwaliteit dan vroeger. Goede en gratis koffie op kantoor wordt zelfs steeds vaker bij ondernemingen een secundaire arbeidsvoorwaarde. Zowel vanwege de kwaliteit maar ook vanwege het sociale aspect en om medewerkers betrokken te houden bij het bedrijf.


De gemiddelde Nederlander drinkt 3 kopjes koffie per dag en 9 op de 10 Nederlanders drinkt minstens één kopje koffie per dag. En aangezien cafeïne tijdelijk de geest opwekt geeft koffie extra energie om de dagelijkse werkzaamheden te voltooien. En dat is natuurlijk goed voor de productie, dus koffie op het werk is belangrijk.


Nederlanders willen tegenwoordig op hun werk vaak goede koffie drinken. Net zoals thuis. Pertazza, een organisatie die echte koffie op kantoor levert, heeft onderzoek gedaan naar koffie op het werk. Daaruit bleek dat 62 procent van de Nederlanders minder gemotiveerd en geconcentreerd zijn als er op het werk geen goede koffie is. Daarnaast gaf 63 procent van de ondervraagden aan niet tevreden te zijn met de huidige koffievoorzieningen op het werk.


De opkomst van de koffieconnaisseurs

De eisen die werkend Nederland aan koffie stelt is de laatste jaren aan het veranderen. Grofweg zijn er 2 groepen koffiedrinkers te onderscheiden: - De over het algemeen wat oudere medewerker die is opgegroeid met koffie. Zij drinken vaan de meer robustere en bittere koffie zoals een espresso of lungo. - De jongere generatie die liever allerlei variates drinken als een latte macchiato of een cappuccino In beide groepen bevinden zich koffieconnaisseurs, kenners die alles over koffie weten. Zij hebben door jarenlang koffiedrinken hun smaakpapillen dusdanig ontwikkelt dat ze kunnen proeven uit welk land de koffie komt, op welke manier hij is gezet en soms zelfs de gradatie van branden.


Bron: Startingbusiness.nl