Bagels & Beans schenkt extra energie tijdens de wintermaanden
Bagels & Beans schenkt in de donkere wintermaanden bij een kopje koffie een kwartiertje gratis lichttherapie. De keten biedt haar klanten vanaf morgen, 28 oktober, als de wintertijd ingaat klanten extra energie bij het genot van een kopje koffie.
Bagels& Beans is een Nederlandse keten van horecazaken, opgericht in 1996 en inmiddels 51 filialen groot. De focus en naam van de keten is vernoemd naar het bekende broodje, de bagel. In met name de Verenigde Staten is de bagel zeer populair, maar door de opkomst van de bewustere eetgewoonten groeit de bagel ook doorbuiten steeds verder door als populaire broodsoort. De bagel is een broodje met een gat erin. Qua uiterlijk lijkt hij veel op een donut, maar een bagel ligt veel zwaarder op de maag en wordt niet gefrituurd. Bagels worden zonder boter of margarine gebakken en hebben daarom een gezond imago.
Lichttherapie stopt slaaphormonen
In landen als Zweden en Noorwegen is het heel normaal dat er lichttherapie in openbare gelegenheden wordt aangeboden om een tekort aan daglicht te compenseren. Lichttherapie zorgt ervoor dat de aanmaak van het slaaphormoon direct wordt gestopt en de aanmaak van lichaamsstoffen die je overdag nodig hebt om goed te kunnen functioneren wordt gestimuleerd.
Begin 2011 heeft Bagels & Beans een pilot met lichttherapie gedaan in enkele vestigingen en deze extra service werd zeer gewaardeerd door klanten. En het concept wordt dus nu breed over alle winkels uitgerold. Blije, opgewekte, energie en tevreden mensen, dat is het doel volgens mede-operichter van Bagels & Beans Ronald Bakker.
Klanten van Bagels & Beans kunnen straks een speciale lichttherapiebril opdoen die net dat beetje extra energie moet geven. Dus naast een cafeïneshot met een lekkere kop koffie ook extra energie. De horecaketen werkt voor dit concept samen met de lichttherapiespecialist Goodlite, ook de Nederlandse distributeur van de lichtgevende bril. Duidelijk is wel dat de lichttherapie bedoeld is als een prettige verlichting van de winterdip en extra bron van energie, en niet als vervanging van een medische behandeling.
Bron: Telegraaf.nl