Recept groene ijsthee met verse munt en citroen


Wat is er nou lekkerder tijdens warme dagen dan een heerlijk groot glas koude ijsthee. En helemaal als die zelf is gemaakt en dus echt vers.


Deze groene ijsthee kan je het beste ’s morgens klaarmaken, zodat je er op het warmste moment van de dag ’s middags echt van kan genieten.


Zorg ervoor dat je de thee goed sterk zet en hem ook goed zoet maakt wanneer hij heet is. Smaken vervlakken namelijk als drinken en eten kouder worden. Breng de thee daarom goed op smaak.


Benodigdheden voor 1,5 liter ijsthee

1,5 l kokend water

4 tot 5 zakjes groene thee met citroen

1 citroen

5 grote scheppen suiker

3 takjes verse munt


Bereiding:

Neem een grote hoge kan en giet daar het kokende water in. Voeg hier de theezakjes en de suiker aan toe en roer het goed door elkaar heen.


Laat de thee minimaal een kwartier goed trekken. De thee moet namelijk goed op smaak worden gemaakt en daarom goed sterk gezet worden. Haal daarna de theezakjes uit het water.


Laat de thee afkoelen. Om dit proces te versnellen kun je de kan in de gootsteen zetten en de gootsteen de vullen met koud water met eventueel ijsblokjes erin.


Was de citroen en snij hem daarna in dunnen plakken. Haal wel de pitten eruit. Doe de citroen in de kan met thee en voeg er ook de takjes verse munt aan toe.


Zet vervolgens de kan met de thee minimaal 4 uur in de koelkast. Zo kan de ijsthee goed afkoelen en de smaken zicht goed vermengen.


Roer de thee nog een goed door als je hem uit de koelkast hebt gehaald. Schenk de ijsthee in hoge glazen met wat ijsblokjes erin. Eventueel kan de als versiering nog een citroenschijfje op de rand van het glas schuiven.


Bron: natriumarm.eu