Extract groene thee effectief bij onder controle houden gewicht


Groene thee remt de opname van glucose en vetten in de ingewanden. En ... een dagelijkse hoeveelheid groene thee verlaagt de bloedglucose. Bekende resultaten van eerdere onderzoeken. Nieuw onderzoek toont daarnaast nog aan dat groene thee in combinatie met polyethyleenglycol effectief is bij het onder controle houden van lichaamsgewicht en de bloedsuikerspiegel.


De positieve werking van het antioxidant EGCG op het remmen van de opname van glucose en vetten in de ingewanden is al langer bekend. Om echt vetopname te remmen is echter héél veel groene thee nodig. En het gevaar hiervan is weer dat het EGCG het bloedglucosegehalte juist kan verhogen.


Het nieuwe onderzoek, uitgevoerd door de Keimyung Universiteit in Zuid Korea, werd uitgevoerd op muizen. Zowel diabetische muizen als gezonde muizen op een vetrijk dieet. De resultaten van het onderzoek gaven aan dat alleen groene thee-extract geen verbetering geeft in lichaamsgewicht en glucosetolerantie. Maar juist in combinatie met polyethyleenglycol wel. De polyethyleenglycol zorgt ervoor dat de EGCG lancering de darm blijft, hiervoor wordt de absorptie van glucose voor langere tijd geremd.


Bron: Gezondheidsnet.nl