Groene thee, lekker en je valt er ook nog eens van af


In recent wetenschappelijk onderzoek is aangetoond dat gewichtstoename door het drinken van Bradley Piramini Groene Thee Jasmijn aanzienlijk vertraagd. Dit komt door het bestanddeel epigallocatechin-3-gallate (EGCG) in groene thee. Dit bestanddeel zit overigens ook in wijn, groenten en cacao.


In het onderzoek aan de Amerikaanse Penn State University onderzocht men het effect van deze stof (EGCG) op het gewicht van obese muizen. De muizen werden in 2 groepen verdeeld en beide groepen kregen vettig eten voorgeschoteld. De groep muizen die daarnaast de stof EGCG toegediend kregen bouwden maar liefst 45 procent minder gewicht op dan de groep die dit supplement niet kregen. Daarnaast was een bijkomend voordeel dat de eerste groep daarnaast ook minder dan 30 procent vet absorbeerden.


Volgens voedingswetenschapper Joshua Lambert heeft de stof 2 grote voordelen. Enerzijds verminderd EGCG het vermogen om vet te absorberen, anderzijds versterkt de stof ook het vermogen om vet te gebruiken.


Groene thee dus het wondermiddel voor iedereen die wil afvallen?

Nee, toch niet helemaal. Als mensen hetzelfde effect als de muizen zouden willen bereiken dan moeten er per dag 10 kopjes groene thee per dag gedronken worden. Maar... eerder onderzoek heeft laten zien dat ook al een paar kopjes groene thee per dag laten zien dat het uitstekend kan helpen om je gewicht op peil te houden.


De ideale mix voor mensen die al een buikje krijgen? Minder eten, meer bewegen en .... (supplementen) van groene thee toevoegen aan je dieet.

Bron: Vrouw.blog.nl