Heerlijke speciale koffie’s voor kerst

<

Uw gasten tijdens kerst eens een andere koffie serveren? Anders dan een normale espresso, lungo of cappuccino? Serveer eens een overheerlijke chai latte of cookie latte. Heerlijke tips van barista’s van Segafredo voor deze typische winterse koffie’s, een chai latte of cookie latte.

De basis voor vrijwel iedere speciale koffie is een goede espresso of lungo. Gezet op een schone machine, met de juiste temperatuur en met koffie van goede kwaliteit.

Daarnaast zijn veel speciale koffiedrankjes met melkschuim. Het beste resultaat krijg je met koude volle melk omdat deze de optimale verhouding bezit tussen eiwit en vet. Het resultaat is dan een mooi glanzende, iets romige en zoetige, zijdezachte melkschuim zonder belletjes. Voor de professionals, microfoam genoemd.

Chai latte

Een heerlijke kruidige chai latte met een espresso. Bij het drinken proef je de heerlijke zoete Chai met een vleugje espresso en bij de laatste slok de heerlijke volle smaak van de espresso.

Benodigdheden: Chai siroop Espresso Kaneelpoeder Volle melk voor de melkschuim

Bereiding: Vul een groot glas met de chai siroop. Maak vervolgens een kannetje melkschuim en giet dit rustig in het glas. De melk gaat naar beneden en de siroop komt omhoog. Doe het vooral rustig en laat het daarna het even rusten. Maak een espresso en schenk deze rustig door de melkschuim. Afmaken door een dun streepje kanaalpoeder op het schuim

Cookie latte

Een heerlijke romige koffie met smaak van chocoladekoekjes. Echt genieten.

Benodigdheden: Chocoladesaus Chocoladecookie siroop American cookies Slagroom Espresso Volle melk voor de melkschuim

Bereiding: Vul een groot glas met de chocoladecookie siroop. Maak vervolgens een kannetje melkschuim en giet het glas voor de helft vol met melk. De melk gaat naar beneden en het schuim omhoog. Doe het vooral rustig en laat het daarna het even rusten. Maak een espresso en schenk deze rustig door de melkschuim. Afmaken door slagroom en chocoladesaus. Helemaal afmaken doe je het met American Cookies

Bron: Tiktak-Segafredo.nl