Herbruikbare Starbucks beker duurzaam en geeft korting


De koffieketen Starbucks komt met de in Amerika immens populaire herbruikbare Starbucks koffiebeker naar Nederland. Het grootste koffiemerk ter wereld start met een herbruikbare beker in Nederland om hiermee invulling te geven aan haar duurzaamheidsdoelstellingen. En het biedt de klant ook nog eens extra voordeel.


Starbucks zet zich actief in om de afvalberg van haar vestigingen drastisch te verminderen en steeds meer te recyclen. Het merk heeft zich ten doel gesteld om voor 2015 in alle vestigingen recycling prullenbakken beschikbaar te hebben en minimaal 25 procent van alle dranken in herbruikbare bekers te serveren.


Daarnaast is het bedrijf actief met meerdere milieu-initiatieven, zoals het Ground for You Garden programma, gratis gebruikt koffiedik voor klanten ter verrijking van de tuingrond. Of met het eerder geïntroduceerde statiegeld systeem op koffiebekers in Amerika.


Naast de herbruikbare beker, gemaakt van licht materiaal en met het formaat van een Grande, blijft de bekende papieren beker gewoon verkrijgbaar. Al geeft de herbruikbare beker naast het milieuvoordeel nog een financieel voordeel in de vorm van een korting op een nieuw drankje. De herbruikbare beker is vergelijkbaar aan de groene iconische Starbucks cup en kost € 1,50. Verder is hij speciaal van licht materiaal gemaakt zodat hij eenvoudig onderweg meegenomen kan worden.


Extra korting bij Starbucks

Starbucks gaat dit jaar gelijk stunten met de prijzen. Vanaf deze week (t/m 24 februari) is het bijvoorbeeld iedere maandag Starbucks Great Mondays. Elke maandag tussen 07.00 uur en 11.00 uur krijg je bij aanschaf van een warme drank een croissant of muffing voor € 1,-.


Bron: Foodclicks.nl