Hergebruiken koffieprut

Gebruikte koffie filterzakjes of koffiepads worden vaak in de afvalbak gegooid. En dat is best zonde van de koffieprut. De koffieprut kun je namelijk voor veel andere dingen gebruiken. Een aantal van die dingen wordt hieronder vermeld.


Ontvetten vieze pannen

Lukt het je niet om je vieze pannen weer schoon te krijgen. Haal je schuursponsje door de koffieprut en veeg daar alle viezigheid uit je pannen weg. Je pan wordt weer mooi schoon.


Vieze geurtjes uit de koelkast

Soms heb je van die geurtjes die echt niet lekker ruiken als je je koelkast opentrekt. Laat daarvoor even je koffieprut drogen. Als het prut droog is, schep je het in een kopje of bakje. Zet dit in de koelkast en na een tijdje verdwijnen die vieze geurtjes uit je koelkast.


Huidverzorging

Koop je ook van die dure scrubcrème? Dat is echt niet nodig. Meng wat avacado of honing met koffieprut en scrub je gezicht hiermee. De koffie geeft je huid een flinke boost en het kan je huid ook verzachten.


Ongedierte uit je tuin

Heb je net allemaal lekker vers gekweekte groente in je moestuin staan en mooi planten in je leuke tuin, krijg je last van slakken, mieren en andere ongedierte. Om dit te voorkomen, kun je koffieprut om je planten strooien. Dit houdt de ongedierte weg. Katten houden ook niet van de koffiegeur en zullen ook uit je tuin blijven.


Gezonde planten

In koffie zitten veel voedingstoffen voor planten. Strooi wat koffieprut over de aarde om je planten. Geef ze daarna water en de planten zullen de voedingstoffen opnemen. Koffieprut kun je ook als kunstmest voor je planten gebruiken, zodat ze nog beter groeien.


Verwijderen geurtjes op handen

Als je ui, knoflook of vis hebt gesneden, blijven je handen nog heel vaak lang ruiken. Meestal stinkt het ook. Gebruik wat koffieprut om je handen mee te scrubben. Was je handen daarna met zeep en warm water. Je handen zullen niet meer stinken en zelfs heerlijk zacht aanvoelen.


Bron: Koffie.blog.nl