• Levering binnen 24 uur

    Op werkdagen voor 21.00 uur besteld = morgen in huis

  • Gratis verzending boven 75,-

    Binnen Nederland. Daaronder 3,95

Koffievergelijk 9.5 van 10 op basis van 1223 gebruikersrecensies.

Hesselink Koffie duurzaamste koffiebranderij Nederland

Geplaatst op 27 April 2020

Energieneutraal bedrijfspand voor Hesselink Koffie


Hesselink Koffie in Winterswijk heeft voor de renovatie van haar bedrijfspand de BREEAM In-Use 4 certificering ontvangen.

BREAAM is een instrument om de duurzaamheid van gebouwen te meten en te beoordelen en om bestaande gebouwen continu te verbeteren. Om het BREEAM-certificaat te bemachtigen moest de koffiebrander voldoen aan een uitgebreide lijst met items op het gebied van materiaal, energie, water, afval, gezondheid, medewerkers en duurzame buitenomgeving. Een hele prestatie voor de verbouwing van het bestaande gebouw.

In maart had de koffiebrander al goed nieuws. Als eerste bedrijf haalde Hesselink Koffie het NL-Greenlabel A voor terreinen. De koffiebrander heeft zelfs een tuin gerealiseerd, waar zowel mens als dier kunnen genieten van een fijne groene omgeving, met bijvoorbeeld een insectenhotel en vogelkasten en met grind dat CO2 bindt en divers materiaal hergebruikt. Het NL-Greenlabel is ontwikkeld door Nico Wissing en Lodewijk Hoekstra, in samenwerking met Royal Haskoning DHV, en gespecialiseerd in het meetbaar verduurzamen van de leefomgeving. Meer info.

Het familiebedrijf Hesselink Koffie spant zich continu in om de gehele koffieketen te verduurzamen. De koffiebranderij ondersteunt met haar eigen foundation verschillende koffieplantages. Daarom was het volstrekt logisch dat de verbouwing van de koffiebranderij zo volledig mogelijk duurzaam moest gebeuren. Tijdens de verbouwing werden twee buurpanden met elkaar verbonden en werd er een nieuw deel aangebouwd. De belangrijkste uitgangspunten van de verbouwing waren dat het esthetisch mooi moet worden, maar zeker ook heel praktisch en efficiënt. In het pand staan duurzaamheid, mensen samenbrengen en het creëren van geluksmomenten centraal.

Met het BREEAM In-Use 4 certificaat is Hesselink Koffie officieel de duurzaamste koffiebranderij van Nederland. Een enorm waardering voor de inzet om een energieneutraal bedrijfspand neer te zetten dat nu én in de toekomst bijdraagt aan een betere en schonere wereld. Met bijvoorbeeld behang gemaakt van afgedankte spijkerbroeken, second life meubilair en ramen, kozijnen en deuren uit het oude pand die een tweede leven hebben gekregen in de nieuwbouw.

Over Hesselink Koffie

Hesselink Koffie is de enige grote familiebranderij in Nederland, dat al 130 jaar bestaat. Gespecialiseerd in kwaliteitskoffie, waaronder espresso melanges, koffie blends en filterkoffie. Met heerlijke ambachtelijke koffie voor thuis, in het bedrijfsleven of voor de horeca. Naast een duurzaam pand hecht Hesselink Koffie ook aan duurzame koffiebonen, sinds 2016 is alle koffie 100% Rainforest gecertificeerd.

Bron: Oost Gelre


Laat een reactie achter

Verfijn hieronder je opdracht

(of typ verder in de zoekbox hierboven):

producten

Zoek op prijs