Winterswijkse koffiebranderij Hesselink koffie bestaat 130 jaar


De Winterswijkse koffiebranderij Hesselink koffie bestaat dit jaar 130 jaar. De grootste familiebranderij van Nederland viert dit 130-jarig bestaan met een compleet nieuwe uitstraling en de pay off ‘Hesselink koffie schenkt geluk’.

De volledige rebranding is tijdens afgelopen Horecava, van 12 januari t/m 15 januari 2015, officieel gelanceerd. Nog eens extra ondersteund met de pay off ‘Hesselink koffie schenkt geluk’. De pay off ondersteunt de missie van Hesselink koffie, iedereen gelukkiger laten worden van Hesselink koffie. Daarnaast staat in 2015 ook weer duurzaamheid op de agenda van de koffiebranderij. Bekend gemaakt is al dat in 2015 de Hesselink Koffie Foundation opgericht gaat worden, een initiatief om internationaal het verschil te maken.


Duurzaamheid bij Hesselink koffie

De koffiebranderij heeft de ambitie om in 2015 de meest duurzame branderij van het land te worden. Hiervoor zijn in 2014 al de eerste stappen gezet. Directeur Gerrit Hesselink heeft eind 2014 390 zonnepanelen op het dak van het bedrijfspand in Winterswijk laten installeren om de duurzame totstandkoming van zijn kwaliteitsproducten nog verder door te voeren. Ook aan de lokale economie werd gedacht. De plaatsing van de zonnepanelen werd gedaan door collega-ondernemer Henk Kip van HTW Installatietechniek uit Winterswijk.

Ook in 2015 wil Hesselink koffie weer een bijdrage leveren aan een beter leefklimaat voor de families van morgen, zowel in ons land als in koffieproducerende landen. Daarom zal ook dit jaar weer volop tijd en aandacht besteedt worden aan research naar de toepassing van innovatieve milieumanagementsystemen. Bijvoorbeeld innovatie in verpakkingsmateriaal en nog efficiënter energiegebruik.


Hesselink Koffie foundation

Op internationaal niveau wil de familiebranderij ook haar steentje bijdragen en daarom richt het later dit jaar de Hesselink Koffie Foundation op. De Foundation zal duurzaamheidsprojecten gaan ondersteunen in koffieproducerende landen. Waaronder een project met lokale koffievrouwen die actief zijn in de koffieverbouwing en productie. De beschikking hebben over duurzame energie is van groot belang voor de gemeenschap en op huishoudelijk niveau. Energie in scholen, ziekenhuizen, huizen, een kerk etc.

Bron: Tubantia.nl