Het aandeel DE Master Blenders 1753 op de beurs van start


DE Master Blenders 1753, het bedrijf achter de merken Douwe Egberts, Senseo en Pickwick, is vanochtend op de beurs officieel van start gegaan. Op de beurs schommelde het aandeel 's middags van het koffie- en theebedrijf rond de 9,80 euro, fors hoger dan de introductiekoers van 8 euro.


Het aandeel kon al sinds 12 juni gekocht of verkocht worden en alle gedane aankopen zijn vandaag formeel afgewikkeld, waarbij de notering definitief is. De officiële beursgang kon pas vandaag beginnen omdat er nog technische en juridische procedures doorlopen moesten worden. Maar de beursgang is nu dus een feit.


DE een afsplitsing van Sara Lee

DE Master Blenders 1753 is een afsplitsing van het Amerikaanse bedrijf Sara Lee. De vleesactiviteiten van Sara Lee gaan verder onder de naam Hillshire Brands. Het koffie- en theebedrijf had afgelopen jaar een omzet van 2,6 miljard, uit Europa, Brazilië, Australië en Thailand. Het nieuwe koffiebedrijf wil zich vooral op nieuwe markten gaan richten als Oost-Europa, Azië en Latijns-Amerika. De doelstelling is om de nummer twee op de wereldmarkt van koffie te gaan worden. Nu staat het bedrijf derde achter Kraft Foods en Nestlé.


Relaunch Senseo en nieuwe Philips machines in 2012

CFO Michel Cup van DE Master Blenders 1753 heeft al bekendgemaakt dat er dit jaar nog een relaunch van ze Senseo komt en nieuwe machines worden geïntroduceerd. Deze nieuwe machines, wederom een samenwerking met Philips is een nieuwe technologie op basis van verse koffiebonen. Thuis kun je gewoon verse koffiebonen malen en je bent dus gegarandeerd van een vers kopje koffie


Bron: NU.nl