Afgelopen weekend kwamen 370 mensen koffie proeven in Houtem

Het is geen officieel record dat in het Guinness Book of Records terug te vinden is, maar… in het weekend van 17 en 18 november 2012 kwamen er maar liefst 370 mensen, uit binnen- en buitenland, koffie proeven in Houtem. Organisator Maggie Ihren Dean uit Bavegem is er zeker van dat er nog nooit zoveel mensen bij elkaar zijn geweest om professioneel koffie aan het proeven als in Sint-Lievens-Houtem.

Maggie Ihren Dean, als beroep barista, organiseerde samen met de Houtemse basketbalclub BBC afgelopen vrijdagavond the longest cupping table, de langste koffieproeftafel. De begeleiding van de avond was in handen van Cory Andreen, wereldkampioen koffieproeven. Alle deelnemers werden begeleid in het evalueren van de body van de koffie en het ontdekken van fijne chocolade en caramelsmaken en de onderliggende zuren door de wereldkampioen.

Om een recordpoging te laten keuren en accrediteren door het Guinness Book is veel papieren rompslop nodig en daar wilde organisator Maggie geen tijd in steken. Maar volgens haar is het Belgische Houtem in de koffiewereld inmiddels op de kaart gezet. De vorige recordpoging was in Stockholm en met minder dan de helft van het aantal deelnemers als in Houtem.

Bron: Nieuwsblad.be