Maak snel en gemakkelijk je eigen Jägertee
Jägertee is één van de populairste wintersportdrankjes, ideaal om na een lange en koude dag skiën je mee op te warmen.
Het drankje komt oorspronkelijk uit Oostenrijk en bestaat uit een zwart thee met obstschnaps en/of rum.In vrijwel iedere berghut en restaurant op of bij skipistes wordt het drankje wel aangeboden, in allerlei varianten. Maar je kunt Jägertee ook uitstekend snel en gemakkelijk thuis maken.
Benodigdheden voor Jägertee
- 400 ml zwarte thee - 400ml rode wijn - 300ml bruine rum - een kanaalstokje - 2 kruidnagels - sinaasappelschil van een hele sinaasappel - pannetje
Bereidingswijze Jägertee
Doe de zwarte thee, de bruine rum en de rode wijn in een pannetje en verhit deze totdat het kookt. Zet de pan dan op een laag pitje en voeg een half kaneelstokje, de 2 kruidnagels en een kwart sinaasappelschil toe. Laat het geheel vervolgens ongeveer 10 minuten op een laag pitje trekken. Na zo’n 10 minuten zijn de smaken goed gemengd en giet je de thee door een zeefje in een theepot of in theeglazen. En genieten maar van een zelfgemaakte Jägertee. Vind je de thee wat te sterk? Voeg dan wat suiker of sinaasappelsap toe om de smaak wat te verzachten.
Bron: Skiinformatie.nl