Veel sparen in plaats van koffie to-go


In Nederland wordt een koffie to-go steeds vaker gekocht. Het is een gewoonte van veel Amerikanen, maar het is overgewaaid naar bijvoorbeeld Engeland en Italië, maar nu dus ook naar Nederland. Maar wat kost dat nou eigenlijk zo’n koffie to-go? En wat zouden we onszelf besparen als we hier geen gebruik meer van zouden maken?


Er is in Amerika onderzoek naar gedaan. En het resultaat wat daar is uitgekomen is toch wel iets om even bij stil te staan. Het blijkt namelijk dat een Amerikaan ongeveer 1000 dollar gemiddeld per jaar uitgeeft aan take-away koffie. Maar daar blijft het niet bij. De Amerikanen geven ook nog eens gemiddeld per jaar 2000 dollar uit aan take-away lunches. Dat is dus gemiddeld 3000 dollar per jaar aan take-away consumpties. Dat betekent dus per maand een bedrag van 250 dollar!!!


Stel nou eens voor dat je deze take-away zou skippen en je het geld elke maand op een bankrekening zou zetten. Indien je, in een heel goed geval, 5 procent rente zou krijgen op de spaarrekening, dan zou dat betekenen dat je na 30 jaar sparen een bedrag bij elkaar zou hebben gespaard van 208.065 dollar. En dat is iets waar de Amerikanen echt O M G tegen zouden zeggen.


Dus misschien is het toch iets om over na te denken om lekker thuis ’s morgens je eigen thermosfles te vullen met je eigen gemaakte koffie. En elke keer als je dan jezelf een kopje heerlijke koffie inschenkt, je te bedenken wat het je allemaal kan opleveren.


Want in plaats van een caramel macchiato, heb je zo een lekker appeltje voor de dorst.


Bron: Metronieuws.nl