Nederlands horlogemerk maakt horloges met wijzerplaten van lege Nespresso cups


Het Nederlandse merk Blancier Handmade Watches, van ondernemer Willem Kamerman, gebruikt lege Nespresso koffiecapsules voor wijzerplaten voor horloges. Alhoewel Nespresso zelf verzamelpunten voor lege koffiecapsules heeft is volgens de ondernemer het koffiemerk positief over zijn idee. Een creatief product waar mensen enthousiast van worden die het zien. De horloges dragen de naam Grand Cru.


Het idee voor de horloges is ontstaan toen Kamerman bij een Nespresso Boutique stond te wachten om koffie te kopen. Het viel hem op dat de Nespresso medewerkers wel allemaal corporate bedrijfskleding en bijpassende schoenen dronken maar wel hun prive horloges droegen. En een horlogegek als Kamerman bedacht toen hoe mooi het zou zijn als alle medewerkers ook nog een bijpassend en duurzaam horloge droegen.


Koffiecapsules van Nespresso zijn gemaakt van geanodiseerd aluminium. Slijtvast en krasbestending, zelfs als een capsules met duizend kilo wordt platgedrukt. Onder druk worden de capsules platgedrukt en omdat elke wijzerplaat bij compressie anders wordt gevormd, ontstaan steeds unieke horloges. En de horloges zijn zelfs helemaal duurzaam gemaakt omdat ze met de hand opgewonden moeten worden.


Kamerman noemt dit geen reclycling maar upcyling. Het afval wordt niet hergebruikt, maar er wordt iets mooiers en waardevollers van gemaakt. Een oplossing (met een knipoog) voor het afval van het bekende koffiemerk en daarnaast één van de meest duurzame horloges ooit ter wereld geproduceerd. Zelfs de verpakking hoeft niet weggegooid te worden. Het is een speciaal boekje met het verhaal over de Grand Cru, alleen over de horloges. De horloges zijn te koop vanaf € 495,- en op de website GrandCruWatch.com.


Bron: Horloge.nl