illycaffè een van meest ethische bedrijven


Koffiebranderij illycaffè, bekend van haar illy koffie, is voor de tiende keer op rij door Etisphere uitgeroepen als een van de meest ethische bedrijven ter wereld. Het Italiaanse koffiebedrijf staat al jaren voor goede koffie én goede normen en waarden. En die toewijding blijft niet onopgemerkt, want illycaffè staat al tien jaar op deze beroemde lijst. Ethisphere is wereldleider in het definiëren en vooruithelpen van bedrijven bij ethische bedrijfspraktijken.

Illy heeft al tien jaar op rij de prijs gekregen van een van de meest ethische bedrijven ter wereld, natuurlijk een hele eer. Naast dat illycaffè een van de grotere spelers is in de markt voor duurzame koffie van hoge kwaliteit staat bij de koffiebrander toewijding aan ethische bedrijfspraktijken hoog in het vaandel. Het beoordelingsproces van Ethisphere omvat meer dan tweehonderd vragen over cultuur, milieu en sociale praktijken, ethiek en nalevingsactiviteiten, bestuur, diversiteit en initiatieven ter ondersteuning van een sterke waardeketen. Als duurzaamste bedrijf uit de bus komen, is dus een hele prestatie! Het leverde illy een van de 136 plekken op van de 2022 World’s Most Ethical Companies lijst van Ethisphere.

Het familiebedrijf is trots op de titel, een belangrijke prestatie. President en voorzitter van illycaffè Andrea Illy geeft aan dat ethiek een essentieel onderdeel van het duurzame bedrijfsmodel van illy. Vanaf het begin van het bedrijf richtte het zich op ethische bedrijfspraktijken en is van plan daar zeker mee door te gaan. Maar Andres Illy streeft naar nog meer verbetering. Het is absoluut noodzakelijk dat we vooruitgaan en onze zinnen zetten op het bereiken van nog meer, zoals koolstofneutraliteit en een katalysator zijn voor positieve actie om de gevolgen van klimaatverandering te verwachten.

Het koffiemerk rijkt zelf ook jaarlijks een prijs uit aan zijn koffiebonen voor de beste hoogwaardige en duurzame koffie. De Ernesto Illy Coffee Award. Deze prijs is in het leven geroepen om koffieboeren te belonen voor hun harde werk. De prijs is een nagedachtenis aan Ernesto Illy, de zoon van de oprichter van het koffiebedrijf en een pionier voor de goede samenwerking met koffieboeren om duurzame koffie van hoge kwaliteit te produceren. De beste koffieboer van 2020/2021 was Jumboor Estate in India. De jury omschreef de koffie als een intense koffie met een zijdeachtige en delicate smaak, met tonen van chocolade, karamel, walnoten en een vleugje fruit. Jumboor Gold, een hoogwaardige gele Bourbon arabica koffie.

Illy koffie

illycaffè, kortweg illy genoemd, is in 1933 in Triest in Italië opgericht door Francesco Illy. De Italiaanse koffiebrander, nog steeds een familiebedrijf, produceert naast heerlijke illy koffie ook illy koffiemachines, voor bijvoorbeeld Iperespresso capsules, gemalen koffie of ESE Servings, of kortweg servings of pods genoemd.

Illy is uitgegroeid tot één van de grootste spelers in de koffiemarkt, voor consumenten en de zakelijke markt, met koffie van topkwaliteit. Dagelijks worden er 6 miljoen kopjes illy koffie wereldwijd gedronken. Illy staat bekend om haar soorten zuivere arbica koffiebonen met de unieke illy smaak. Uniek voor illy is de verpakkingsmethode van de illy koffiebonen, luchtdicht verpakt onder druk, een methode die uniek is voor illy.

Bron: Marie Claire