Foody de mascotte van Expo Milano 2015


De Italiaanse koffiebranderij Illy heeft speciaal voor de Expo 2015 een eigen art collection ontworpen. Centraal staat Foody op de hele collectie, de mascotte voor de Expo 2015 in het Italiaanse Milaan. De collectie bestaat uit vier kopjes, beschikbaar als espresso of cappuccino versie en twee mokken.

Expo 2015

De Expo in Milaan heeft als thema ‘Voedsel voor de planeet, energie voor het leven’.

Foody de mascotte

Foody de mascotte voor de Expo 2015 is ontworpen door Disney Italië. Hij belichaamt de thema’s van de Expo 2015 op een positieve, krachtige en originele manier. Foody is eerlijk, slim, respectvol en een fan van smakelijk en gezond eten. Hij staat symbool voor de levenskracht van de verschillende fruit- en groentesoorten en… saamhorigheid, diversiteit en eten op de rijkste manier en is een bron van leven en energie.

De mascotte Foody maakt onderdeel uit van een familie van 11 andere figuurtjes. Allemaal met een eigen uniek persoonlijkheid en karakter. De figuurtjes staan voor de ideale balans tussen landen in de wereld die op de Expo 2015 zullen tonen hoe ze de uitdagingen aangaan rondom voedsel en voeding waarmee onze planeet mee te maken heeft, nu en in de toekomst. Het gezicht van mascotte Foody is opgebouwd uit verschillende groente en fruit figuren. Geïnspireerd op werken van de Renaissance kunstenaar Arcimboldo.

De sterren van de art collection zijn: Arabella – de appelsien, Josephine – de banaan, Gury – de watermeloen, Pomina – de appel, Max Mais – de maiskolf, Guagliò – het teentje look, Manghy – de mango, Rodolfo – de vijg, Piera – de peer, Rap Brothers – de radijsjes en Chicca – de granaatappel

Interesse in de originele en creatieve Illy kopjes? Espresso, cappuccino of de mokken? Neem telefonisch of per e-mail contact met ons op.

Bron: Tasted4you.be