Illy ijskoffie in een blikje, voor een echte Italiaanse energyboost

De Italiaanse koffiebranderij illy komt met Ready to Drink ijskoffie, koelzachte koffie voor een echte Italiaanse energyboost in een blikje. Koude koffie vol van smaak, moet gekoeld bewaard worden in de koelkast ( 4 – 7 graden). Koffie voor het ultieme koffiemoment, verfrissende koffie voor onderweg of tijdens een pauze.

Illy Ready to Drink koffie wordt gemaakt van 100% arabica koffiebonen voor de unieke illy blend en bevat geen conserveringsmiddelen en toegevoegde smaak- en kleurstoffen. De illy koffie is een iets zoetere koffie met een zachte smaak en doordrenkt met een rijke subtiele smaak. De koffie is zoet en rond met een lichte en aangename zuurgraad, vaak met chocoladetonen, een afdronk van karamel en slechts een milde bitterheid.

Natuurlijke ingrediënten voor een heerlijke smaak en zorgen voor een product met minder calorieën, met slechts 8 kcal per blikje, minder calorieën In vergelijking met andere toonaangevende kant- en klare producten op basis van koffie.

De koelzachte koffie zit in een handig slank blikje van 200ml of 250ml, de perfecte hoeveelheid cafeïne, voor liefhebbers van een verfrissende drankje van verfijnde kwaliteit.

De Ready to Drink koffie is verkrijgbaar in drie varianten:
- illy latte macchiato, silky and smooth, een soepele en frisse espressokoffie met plezierige tonen van melk, in een blikje van 250ml
- illy cappuccino, balanced and smooth, intense aroma’s van illy espresso en donkere cacao, gebalanceerd met fluweelzachte melk, in een blikje van 250ml.
- illy Caffé Unsweetened, bold and intense, krachtige authentieke illy blend zonder suiker, in een blikje van 200ml. De illy ijskoffie is ongezoet en bevat geen suiker

Over koffiebranderij illy

Illy is in 1933 In Triest in Italie door de gelijknamige Francesco Illy opgericht en is nog steeds een familiebedrijf. Inmiddels staat de derde generatie van de familie, Andrea Illy geboren in 1964 in Triest, aan het roer van het familiebedrijf.

Voor Francesco Illy bestond er destijds één grote droom, namelijk de beste koffie ter wereld produceren en verkopen. En dit is zeker gelukt want inmiddels worden er dagelijks 6 miljoen kopjes Illy koffie wereldwijd gedronken per dag.

Illy, ook wel genoemd Illycaffè verkoopt over de hele wereld, inmiddels in meer dan 140 landen, een unieke koffie van hoge kwaliteit bestaande uit negen soorten zuivere Arabica koffiebonen. Arabica koffie bonen hebben een rijkere smaak en een lager cafeïnegehalte dan Robusta bonen. De koffiebonen voor de Illy koffie zijn afkomstig uit Zuid-Amerika, Centraal Amerika, India en Afrika en de unieke mix van deze bonen zorgt ervoor dat elk kopje Illy koffie overal ter wereld exact hetzelfde smaakt.

Vlak na de oprichting van Illy in 1933 ontwikkeld Fransesco Illy een revolutionair systeem voor het bewaren van koffie, namelijk het luchtdicht verpakken onder druk. Door deze vorm van verpakken kan de koffie jarenlang goed blijven en daardoor kon Fransesco Illy in de jaren 30 al koffie door heel Italie distribueren. Deze verpakkingsmethode, in blik, kenmerkt Illy koffie nog steeds.

Espresso is de meest intense manier om van de aroma’s van koffie te genieten. Een perfecte espresso kun je herkennen aan een dicht en nootkleurig crèmelaagje met enkele donkerbruine streepjes op de koffie. De melanges van Illy zijn geschikt om een uitstekende espresso te maken en daarnaast wordt de koffie van Illy gekenmerkt door een lichte smaak van chocolade, honing, toast en karamel.

Illy produceert slechts een mengsel van drie varianten, namelijk normaal, Dark Roast en cafeïnevrij. Deze drie varianten zijn verkrijgbaar als filterkoffie, koffiebonen, ESE Servings en Espresso capsules.
- Normale branding kenmerkt zich door een evenwichtige smaak, aangevuld met bijzondere vleugjes karamel, chocolade, toast en lichte bloemen
- Dark Roast of donkere branding heeft een krachtige body en de overtuigende smaak van een sterkere espresso.
- Cafeïnevrije koffie, dezelfde smaak en typische aroma’s als de normale branding. Heeft alleen een cafeïnepercentage van minder dan 0,05%, de helft minder dan voorgeschreven door de wet voor cafeïnevrije koffie.