• Levering binnen 24 uur

    Op werkdagen voor 21.00 uur besteld = morgen in huis

  • Gratis verzending boven 75,-

    Binnen Nederland. Daaronder 3,95

Koffievergelijk 9.5 van 10 op basis van 1221 gebruikersrecensies.

Internationale dag van de koffie 1 oktober

Geplaatst op 23 September 2019

Internationale Dag van de Koffie


Jaarlijks op 1 oktober is het Internationale Dag van de Koffie, Internationale Coffee Day (ook wel ICO genoemd). Op deze dag, dinsdag 1 oktober, staat alles wat met koffie te maken heeft centraal, van de koffieplantage tot aan het moment waarop het heerlijke ‘zwarte goud’ wordt gedronken. De dag is een eerbetoon aan alle mannen en vrouwen die werkzaam zijn in de koffie industrie, van de koffieboeren, tot koffiebranders, barista’s, eigenaren van koffiebars en iedereen.

De wereldwijde populariteit van koffie is groot, naar schatting worden er dagelijks meer dan 3 miljard kopjes koffie geconsumeerd, een aantal dat dagelijks zelfs nog blijft stijgen. Maar de koffieboeren hebben het wereldwijd lastig, want de prijzen die producenten ontvangen liggen meer dan 30% onder het gemiddelde van de afgelopen 10 jaar, waardoor koffieboeren en hun gezinnen in hun levensonderhoud wordt bedreigd.

Op deze dag wordt ook speciaal aandacht gevraagd voor fairtrade koffie, waarmee boeren een eerlijke beloning krijgen voor de koffieoogst. In de grote koffieproducerende landen, zoals Brazilië, Ethiopië en Colombia, wordt deze Internationale Dag van de Koffie uitbundiger gevierd dan bijvoorbeeld in Nederland.

Officieel is het 1 oktober de Internationale Dag van de Koffie, maar veel landen vieren het ook op al 29 september. En in Duitsland wordt het de laatste zaterdag van september gevierd, Tag des Kaffees.

Internationale Dag van de Thee

De Internationale Dag van de Thee is jaarlijks op 15 december, vooral gevierd in de thee producerende landen als Bangladesh, Sri Lanka en Nepal.

Nationale Koffiedag

De vierde dinsdag van september is het altijd Nationale Koffiedag, dit jaar dus op dinsdag 24 september. Dit jaar staat de Nationale Koffiedag in het teken van ontwikkelingssamenwerking, de verbetering van de situatie van de koffieboeren in Oeganda provincie Rakai. In deze provincie in Oeganda levert Nederland een actieve bijdrage. De Nationale Koffiedag wordt dit jaar voor het vierde jaar op rij georganiseerd, de dinsdag na Prinsjesdag, om actief te bespreken wat er komend jaar in jouw bedrijf gaat gebeuren. Op deze dag zijn er door het land volop netwerkevenementen voor ondernemers, waarbij de nadruk ligt op samen koffie drinken, verbinden, en ideeën uitwisselen.

Bron: InternationalCoffeeday.org


Laat een reactie achter

Verfijn hieronder je opdracht

(of typ verder in de zoekbox hierboven):

producten

Zoek op prijs