Italiaanse koffie tassen


Een unieke handtas gemaakt van Italiaanse koffiezakken, wie wil dat nu niet?


Het bedrijf Italian Coffee Handbags heeft een tassencollectie en (laptop)sleeves op de markt gebracht die gemaakt zijn originele Italiaanse koffiezakken van één kilogram. In deze verpakkingen hebben gemalen koffie en koffiebonen gezeten.


De tassen zijn hippe, originele shoppers of oversized handtassen handgemaakt in sociale ateliers in Nederland. Hierdoor zijn alle tassen unieke exemplaren, dus echts collector items.


Het idee voor Italian Coffee Handbags is ontstaan tijdens een vakantie aan de Adriatische zee. Eigenaar van het bedrijf Alessandro Di Lella, Nederlander met Italiaanse roots, zag zijn vrouw op een lokale markt verliefd worden op een prachtige handgemaakte tas van gebruikte koffiezakken. En zo is het idee geboren…


Het verhaal achter Italian Coffee Handbags is tweeledig. Enerzijds het sociale aspect omdat de tassen gemaakt worden in sociale ateliers in Nederland. Anderzijds vanwege de belangrijke bijdrage voor het milieu door de inzameling van foliezakken. Zakken die anders op de vuilnishoop beland waren in Italië. Binnen de algemene wereldwijde trend naar duurzaamheid past Italian Coffee Handbags uitstekend.


Koffiezakken zijn er in hét koffieland Italië in overvloede, meestal met een prachtig design. Maar wat wil je ook anders, in dit land zijn de espresso en cappuccino uitgevonden en koffie voor iedereen zeer belangrijk is.


Bron: ZiezoZon.com