Italiaans koffiemerk Lavazza komt met filterkoffie naar Nederland

lavazza-filtro-italiano-250Het Italiaanse koffiemerk Lavazza komt met een typisch Nederlandse koffie, filterkoffie. Volgens een recent persbericht van Lavazza geen doorsnee filterkoffie, maar de nieuwe Filtro Italiano is een kwalitatieve filterkoffie met de echte authentieke Italiaanse smaak. De grote vraag is echter of de Nederlandse consument op Italiaanse filterkoffie zit te wachten. Filterkoffie past uitstekend in het rijtje van stamppot en erwtensoep, Italië daarentegen bij zaken als pizza, espresso en pasta.

Filterkoffie is koffie die gezet is volgens de filtermethode. Verhit water wordt op filterkoffie gegoten of gedruppeld, deze filterkoffie zit in een speciale filterhouder, meestal gescheiden door een papieren filter. In de onderste koffiepot wordt de koffie opgevangen en meestal ook warmgehouden. Niet alle gemalen koffie is ook geschikt om als filterkoffie te gebruiken, filterkoffie is iets grover gemalen. Tegenwoordig heb je niet alleen standaard filtermachines, maar ook hele mooie apparaatjes om filterkoffie te zetten, zoals de Aeropress en de Clever Dipper.

Lavazza heeft volgens zeggen dankzij haar uitgebreide ervaring met blenden en roosteren een unieke en authentieke Italiaanse filterkoffie gemaakt. Twee melanges, die de geur geven van een typisch Italiaanse café, van de typische Italiaanse espresso. Beide melanges zijn volgens Lavazza van superieure kwaliteit, dankzij de arabica koffiebonen aromatisch en de robusta koffiebonen geven juist de koffie een volle smaak en een langdurige afdronk.

Lavazza Filtro Italiano

Lavazza Filtro Delicato, een melange uit Zuid-amerika, arabica koffiebonen voor de zoete smaak en mooie body en robusta koffiebonen voor de milde chocoladesmaak. Door de medium branding en langzame bereiding van filterkoffie geeft de Delicato een zachte en verleidelijke granen- en chocoladearoma. Een genot voor de zintuigen.
Lavazza Filtro Italiano Tradizionale is ook een melange van arabica en robusta koffiebonen. Een rijke koffie met een medium intensiteit en een lange nasmaak van cacao en een nootachtige afdronk. Mild gebrand en met een intens aroma. De Filtro Italiano Tradizionale is een 100% Rainforest Alliance gecertificeerde koffie.

Filterkoffie verkoop weer in de lift

Ondanks de torenhoge verkoop van koffiemachines als de Senseo, Nespresso of Dolce Gusto of de vele merken volautomaten die worden verkocht, geeft bijna de helft van alle koffiedrinkers toch nog steeds de voorkeur aan echte filterkoffie. En vooral de laatste jaren is filterkoffie weer helemaal hip geworden. Geen espresso's, cappuccino’s, frappuccino’s of latte macchiato’s, gewoon filterkoffie. In Nederland en Noord-Europa wordt traditioneel altijd al veel filterkoffie gedronken.

Bron: Metronieuws.nl