Recept: jasmijn thee kippensoep

Benodigdheden:

2 rode uien (in halve manen gesneden)

3 middelgrote wortelen (in plakjes van 1 cm gesneden)

50 gr verse gember

1 venkelknol (zeer fijn gesneden)

3 el olijfolie

1 el peper

1 el zout

1 blokje kippenbouillon

2 el jasmijn thee

korianderzaad

spaghetti of noodles

verse peterselie

verse bieslook

2 kippenborsten (met bot)


Bereidingswijze

De oven op 190°C voorverwarmen


Neem een grote hittebestendige hapjespan of wok en giet daar 2 eetlepels olijfolie in. Zet de pan op middelhoog vuur. Doe de uien, wortelen, gember en venkel in de pan. Voeg naar smaak peper en zout toe. Blijf in de pan roeren totdat de groenten zacht zijn geworden, dit is na circa 8 minuten. Schep vervolgens de groenten in een losse kom.


Giet water in een pan en breng het aan de kook. Zet het fornuis uit als het water kookt en voeg de jasmijn theebladeren toe. Doe de deksel op de pan en laat de thee 5 minuten trekken.


Maak de kippenbouillon in een pan en zet deze op laag vuur. Als het theewater 5 minuten heeft getrokken, voeg je de thee toe aan de kippenbouillon.


Droog de kippenborsten met keukenpapier af en smeer de kippenborsten dan in met een halve eetlepel olie. Breng de kip op smaak door zout, peper en koriander toe te voegen.


Zet de pan die gebruikt is voor de groenten weer op het vuur en verhit de overgebleven olijfolie. Leg de kippenborsten in de pan en bak ze op hoog vuur. Om de kip goed mals te houden, moet de kip meteen goed dichtgeschroeid worden.


Plaats vervolgens de pan in de voorgewarmde oven en bak de kippenborsten nog 15 minuten.


Kook de spaghetti of noodles en laat het daarna goed uitlekken.


Snij al het vlees van de kippenborsten


Doe de spaghetti of noodles in een kom en doe de kip en groenten hierover heen. Giet vervolgens de lekkere theebouillon erover en garneer het geheel met wat koriander en bieslook.


Bron: Thee-bloem.nl